NÄSTA

Sex månader kvar till starten av Volvo Ocean Race

April 04, 2014 @ 11:43:41   Foto Volvo Ocean Race

Foto Volvo Ocean Race
Foto Volvo Ocean Race

1 AV 2

Tävlingen förbereder med konferens i Alicante

 

Volvo Ocean Race anordnade i veckan en stor konferens i Alicante, Spanien där tävlingen har sitt högkvarter. Över 200 representanter från hamnstop, lag och sponsorer samlades för att diskutera förberedelser inför den tolfte upplagans av tävlingen som startar om sex månader.

 

Representanter från de elva städer som kommer att gästas av Volvo Ocean Race 2014-15, såväl som delegater från de tävlande lagen och sponsorer deltog i den tre dagar långa konferensen. ”The Teams and Ports Conference" är ett viktigt steg i förberedelserna inför tävlingen som startar i Alicante den 4 oktober och samtliga deltagare presenterade sin del och roll i evenemanget – ett tydligt bevis på att världens främsta jordenruntkappsegling har många ansikten.

– Vi vill ge våra partners frihet att sätta en unik och lokal prägel på evenemanget och vi vet att hamnstoppet i Brasilien kommer att se annorlunda ut än målgången i Göteborg. Det viktigaste är att de involverade är engagerade och känner en passion för tävlingen och jag har sett tydliga tecken på det under konferensen, säger Knut Frostad, VD för Volvo Ocean Race.

 

Han menar att tävlingsorganisationen haft ett större jobb att genomföra än tidigare sedan den senaste upplagan av Volvo Ocean Race avslutades 2012 . Förutom planeringen av den nya tävlingsrutten och kommunikationen med lagen som ska tävla har tävlingen gått genom stora förändringar med introduktionen av den nya entypsbåten Volvo Ocean 65. Tidigare har lagen själva byggt sina tävlingsbåtar men nu har Volvo Ocean Race själva utvecklat och byggt en helt ny flotta av tävlingsbåtar.

 

– Att förse lagen med båtar och säkerställa att de är identiska med max millimeters skillnad samt hålla sig inom ramen för en budget är ett enormt stort jobb. Det har aldrig tidigare gjorts i seglingssporten men vi har klarat av att göra det samtidigt som vi förberett andra delar av tävlingen och jag tycker att vi ligger väldigt bra till med förberedelserna av hamnstopen, till och med bättre än vad vi gjorde inför upplagan 2011-12.

 

Ett hett ämne under konferensen var också hur historien om världens främsta jordenruntkappsegling kommer att berättas och förmedlas. Att tävlingsbåtarna nu kommer att vara identiska innebär att fokus mer än någonsin tidigare i Volvo Ocean Race kommer att ligga på besättningarnas prestationer.

– Volvo Ocean Race 2014-15 kommer att bli ”the Human Edition”. Människorna ombord och deras förmåga att jobba tillsammans och fatta beslut kommer att vara väldigt viktigt för att avgöra vem som vinner. Via våra medieplattformar kommer vi att erbjuda våra följare berättelser, filmer och material av bättre kvalitet än någonsin tidigare, säger Knut Frostad.

 

Volvo Ocean Race går i mål i Göteborg i juni 2015 och avlutas med ett In-Port Race i staden den 27 juni.


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Vattenskidor bakom Hobie 18 - (video)

Vem trodde att en liten Hobie 18 katamaran kunde dra en vattenskidåkare bakom sig? Detta klipp är från 1985 på Keuka Lake i New York.  

VOR: SE STARTEN AV LEG 3 MED OSS

Nu är det dags för ännu en start. Den här gången väntar den...

Francois Gabart slår ännu ett rekord!

Francois Gabart har nu korsat ekvatorn och fortsätter att utöka sin ledning mot d...

Kul eller farlig vinteraktivitet? -...

Ett gäng barn hoppar i en kanot som körs ner för en snöig backe ner i s...

Nyhet: Wauquiez Pilot Saloon 42

Sedan lanseringen av Pilot Saloon-serien 1991 har det franska varvet Wauquiez levererat mer...
x