Tre nya lagmedlemmar till Team SCA - del I

Caffari, Hastreiter och Mettraux till Team SCA

Dee Caffari är 41 år och kommer från Watford i England. Hon kommer med mycket erfarenhet och har tävlat i Vendée Globe, the Global Challenge, the Barcelona World Race och genomfört fyra transatlantiska seglingar. Hon är den enda i besättningen som har seglat jorden runt solo i båda riktningarna (ostlig och västlig) och den enda som seglat jorden runt utan stopp tre gånger. Hon har tjejbåts-rekordet för enskrov (snabbastrunt) Runt UK och Irland tillsammans med Sam Davies på tiden 6 dagar, 11 timmar och 30 minuter.

Caffari kommenterar annonseringen: “I am most looking forward to being back on the race track around the world. The best part of this project is working with a great bunch of girls and all working together towards the same goal.”

Mettraux, 29 år, som vann amatörklassen i Tour de France a la Voile 2012, är en av de fyra under 30. Hastreiter, även hon 29 år, kommer med massor av erfarenheter från segling till havs och har över 40 000nm i bagaget från vatten utanför både USA och Karibien.

Rekryteringen av Caffari, Hastreiter och Mettraux (syster till Justine som ingår i Team SCA sedan tidigare) innebär att laget nu kan räkna till 12 besättningsmedlemmar. Det är bara 11 tjejer som får segla båten vilket innebär att en av lagmedlemmarna får hålla ställningarna i land som reserv. Hela uttagningsprocessen tog 18 månader att genomföra.

Laget befinner sig för närvarande på basen i Puerto Calero/Lanzarote och kommer inom kort att genomföra två transatlantiska seglingar som del av förberedelserna inför startskottet i Alicante den fjärde oktober i år. Första etappen går till Kapstaden och startar den 11 oktober.

Richard Brisius kommenterar (fri översättning av pressreleas från Volvo Ocean Race): “Det har varit en lång men givande process och det är inget tvivel om att det finns massor av talanger där ute som bara inte fått möjligheten att slå igenom inom havskappsegling. Vi hoppas verkligen att det här laget kommer att sätta ribban för tjejer inom havskappsegling och inspirera lovande kvinnliga seglare att vara med i detta klassiska seglingsevent.”

Vi hoppas kunna bjuda på mer av Caffari, Hastreiter och Mettraux inom kort!

Övriga lagmedlemmar är:

Sally Barkow (USA)

Carolijn Brouwer (NED)

Sophie Ciszek (AUS)

Sam Davies (GBR)

Abby Ehler (GBR)

Stacey Jackson (AUS)

Annie Lush (GBR)

Justine Mettraux (SUI)

Liz Wardley (AUS)

Top