NÄSTA

Expresseglarna laddar för ett händelserikt 2014

Januari 23, 2014 @ 21:58:19   Foto www.express-cup.com

Expresseglarna laddar för ett händelserikt 2014
Expresseglarna laddar för ett händelserikt 2014

1 AV 8

Expresseglarna har minsann inte legat på latsidan under vintern. Hösten 2013 bjöd på ett uppsving i Expressklassen i Norden och 2014 ser ut att bli ett fullspäckat år om man seglar Express.

 

Sten Bergqvist blir klasstränare för Expressklassen

Nyligen blev det klart att den fyrfaldige svenska mästaren Sten Bergqvist blir klasstränare för Expressklassen. Första träningslägret är spikat är den 7-8 juni i Marstrand.

- Min tanke är att försöka hjälpa både nya och mer etablerade team med att hitta både nya grepp och finslipa teknik på kappseglingsbanan. Dessutom är det många nya unga seglare på väg in i klassen från exempelvis E-jolle, och dessa seglare behöver lite extra stöd i att hitta sina roller i en kölbåt och hjälp med besättningsarbetet. Som tränare i E-jolleförbundet har jag ju redan en koppling till dessa tjejer och killar vilket självklart förenklar. Det skall bli så kul att återigen vara aktiv i Expressklassen, berättar Sten Bergqvist.

 

Här kan du lyssna till en intervju med Sten Bergqvist.

 

34 båtar anmälda till SM den 1-3 augusti (så här lågt)

SM seglas den 1-3 augusti i seglingsmetropolen Marstrand. I skrivande stund är 34 båtar anmälda från Sverige, Norge, Danmark och Tyskland. Och det är inte vilka namn som helst som aviserat att de kommer. Collberg, Björn Österberg, Arne K Larssen, Team Henri Lloyd, regerande mästare Ronny Gustavsson, Aage Reerslev, m.fl är redan anmälda. Både topp och bredd bjuder Expressklassen på.

 

Sveriges Expresseglare har bokat hela Carlstens Soldathotell för boende under SM. Anmälan till detta släpps fredagen den 24 januari. Först till kvarn! Mer information om boendebokningen hittar du här express-sm.se/boende.

 

Nordiska Mästerskapen lockar 62 båtar (så här långt)

Nordiska Mästerskapen seglas i år i Oslo. Norska Kung Harald har genom sitt inköp av en egen Express (Ex SWE 997) säkerligen hjälpt till att höja intresset i Norge och det är just nu 62 båtar anmälda.

 

Scandinavian Express Association

Vi sjösatte ett nordiskt samarbete som vi kallar SEA (Scandinavian Express Association). Samarbetet skall verka för en gemensam klassregel samt att koordinera mästerskapen i norden.

 

Därav den nyinstiftade cupen med det långa namnet North European Express Championship Cup (NEECC) blir till verklighet. Det är de nationella mästerskapen i Sverige, Norge, Danmark och Tyskland som ingår i cupen, och ska uppmuntra att Expresseglare åker till grannländerna och seglar. Redan nu i januari är det ett imponerande prisbord som sponsorerna Benns, UK Syversen, North Sails, Seldén, LifeSaver och Liros ställt upp med.

 

Mer information på www.express-cup.com.

 

 

 

Express SM Promotionsfilm 2014 from Expresseglarna on Vimeo.KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

27545600_944937685664829_2995990580207471137_n

Bildbomb: Vems ansvar är det att st...

Stormar är utan tvekan det värsta en båt kan utsättas för. Det spelar ingen roll hur mycket grund du seglar upp på eller andra båtar du krockar med. En o...

Att tänka på innan du köper en crui...

Det är otroligt mycket lättare att ge sig ut på sitt dröm-äventyr...

Båtbygge behöver inte vara så svårt

Varför inte bygga din egen segelbåt? Ben såg en liknande segelbåt i ...

Kvällstips: Filmen The Mercy - Base...

För den som inte hört talas om filmen The Mercy är det på tiden. Filme...

9 tips för att leva billigt på en s...

Många är det om drömmer om att flytta in i en segelbåt och segla v&au...
x