NÄSTA

Stena Sailing Team vill avsluta på topp i Malaysia

November 23, 2013 @ 10:53:17   Foto WMRT

Skepparna i 2013 år final i Alpari World Match Racing Tour. Foto WMRT
Skepparna i 2013 år final i Alpari World Match Racing Tour. Foto WMRT

1 AV 1

Stena Sailing Team har jagat framgångar i världscupen i match racing touren 2013 och millimetrarna hittills inte varit på deras sida. Men även om medaljhoppet är borta finns det mycket kvar att slåss för och när säsongsfinalen startar i Malaysia nästa vecka kommer de ge allt för att visa vad de går för.

 

Målet för Stena Sailing Team var inför säsongen att vinna en medalj i Alpari World Match Racing Tour. Efter en stark inledning i Tyskland har de varit nära att nå gå långt i världscupen men inte lyckats nå ända fram i deltävlingarna i Korea, Chicago, Bermuda och på hemmaplan i Stena Match Cup Sweden. Inför säsongsfinalen Monsoon Cup ligger de på åttonde plats i tabellen och avståndet upp till toppen är för stort för att kunna utmana i medaljstriden.

– Inför finalseglingarna har vi arbetat med att få ihop de viktiga delarna i vår segling så att vi kan hålla ihop helheten och vinna på att vara starka i de avgörande detaljerna. Vi vill undvika straff, vara träffsäkra i vägvalet, se till att vi har bra fart i båten och se till att kommunikationen är tydlig så att vi vinner fler dueller.

 

Höjdpunkten hittills var såklart tävlingen i Marstrand för det är alltid kul att tävla inför människor vi känner, våra familjer och sponsorer samtidigt som vi gjorde bra ifrån oss och var väldigt nära att nå semifinal, säger lagets trimmare Oscar Angervall.

 

Nu är Stena Sailing Team på väg till Kuala Terrenganu i Malaysia för att segla säsongens sista deltävling - Monsoon Cup som börjar på måndag och laget har fortfarande mycket att kämpa för. En stark avslutning är inte bara ett styrkebesked inför nästa års säsong.

– Det är viktigt för oss att visa var vi står och få ett bra avstamp inför nästa år. Vi har inte gett upp och vi vill visa oss själva och alla andra att vi kan nå toppresultat. Det känns som att vi haft en hel ”stolpe ut” tidigare i år men om vi seglar så bra som vi vet att vi kan göra så kan vi gå hela vägen, säger Oscar Angervall.

 

2011 seglade Johnie Berntsson och laget final i Monsoon Cup men det är inte det enda som talar för dem. Enligt Oscar trivs laget i båtarna som används i tävlingen och som är lik DS37:orna som de laddat upp med att träna med i Långedrag de senaste veckorna. På måndag blir det ett sista träningspass i Malaysia på tävlingsbanan innan regattan startar.

– Vi trivs med att segla i Malaysia även om det kan vara varmt och regnigt och ganska svårt när det kommer till vägval. Starterna är väldigt avgörande och kommer man tvåa ut ur starten kan det vara svårt att ta igen. Vi är laddade och kommer att segla för att nå så långt vi kan utan att ha någon press på oss, säger Oscar och tillägger att Stena Sailing Team är väldigt laddade inför att ge sig in i Monsoon Cup.

– Vi är väldigt tacksamma för stödet vi fått från sponsorer, vänner och våra familjer under säsongen och vi gör alltid vårt yttersta för att ge tillbaka till dem på olika sätt, men det hade varit fantastiskt kul att komma hem med en bonus i form av en seger i bagaget.

 

Monsoon Cup 25 – 30 november

Måndag – onsdag: Round Robin från klockan 03:00 (svensk tid)

Torsdag: Kvartsfinaler och semifinaler från klockan 03:00 (svensk tid)

Fredag: Final från klockan 03:00 (svensk tid)

 

Följ Monsoon Cup via webb-TV

 

Följ Monsoon Cup via Twitter


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Videointervju med Anton Dahlberg & ...

Anton Dahlberg och Fredrik Bergström har seglat tillsammans sedan 2012. Fredrik kom från ett guld på Junior-VM och Anton hade precis seglat OS med Sebastian Östling. Idag, ...

Vi tar tempen på Team Pro4u inför SM

Team Pro4u laddar för sitt första Marstrand Big Boat Race där de har chans a...

Anton och Fredrik på pallplats

Efter två dagars kappsegling och totalt sex race har Anton Dahlberg och Fredrik Bergs...

Video: Dags att skaffa en A-cat?

Den grekiske A-cat seglaren Trigonis Konstantinos ville tacka alla som önskade honom grat...

Anton Dahlberg & Fredrik Bergström ...

Med två dagar kvar av 470-EM i Burgas vid Svarta Havet leder Anton Dahlberg och Fredr...x