NÄSTA

Nu finns HÖSTNUMRET att läsa ONLINE

Oktober 31, 2013 @ 18:25:12   Foto Search Magazine

Nu finns HÖSTNUMRET att läsa ONLINE
Nu finns HÖSTNUMRET att läsa ONLINE

1 AV 1

Läs HÖSTNUMRET online på hemsidan och qiozk.se

På omslaget seglar bröderna Arvid och Oscar Claeson. Bilden är tagen i Stenungsund under SM och NM för F18. Bröderna seglade en av sina mer strapatsfyllda regattor och slutade på en hedrande femte plats. Scrolla ner för en kort kommentar från Arvid. Allt om mästerskapet kan du sedan läsa om i Search.

 

PRENUMERERA NU!

 

Innehåll Search Magazine #5(39)

I det här numret summerar vi America’s Cup och den gastkramande finalen mellan Emirates Team New Zealand och Oracle Team USA. Vi rapporterar från Stenungssund och F18-klassens SM och NM där distansseglingen Tjörn Runt var en del av mästerskapet. Vi fortsätter bekanta oss med spännande profiler inom segling genom serierna Coaches Corner och Girls Allowed. Den här gången möter vi KSSS Sportchef Björn Johansson och Annie Lush från UK som är en av sju officiellt uttagna tjejer i Team SCA. I väntan på nästa omgång av Volvo Ocean Race riktar vi blicken bakåt mot kampanjer och prestationer som utmärkt sig lite extra under årens gång. Vi knyter ihop säcken med framgångsrika Team North Sails Sportswear, kappseglar i Kroatien, stiftar bekantskap med nya trimaranen Dragonfly 32 Supreme och Dehler 34SV.

 

Dessutom bjuder vi på SSF:s egna sidor, prylar, galleri, atletyoga med Stina Albihn (något vi varmt rekommenderar) samt Joels krönika ”smart träning”. Martin Krite berättar om tappade kilon och fransk lagkultur i krönikan ”Tour de France”, Calle Hennix sammanfattar årets Multi Cup, Peter Gustafsson M32 Cup, Victor Västernäs konstaterar att vissa blåbär är inte att leka med och fotografen Dan Sjunnesson bjuder på vackra seglingsbilder i Portfolio. Vi avslutar som vanligt med trunks och sköna sidor bonusSURFING. Allt detta och lite till i Search’s AUTUMN issue.

 

Skön läsning önskar redaktionen. Och kom ihåg; passion rules!

 

Omslagsbilden: Arvid och Oscar Claeson, SWE 76, under F18 SM, NM och Tjörn Runt 2013. Foto Search Magazine

 

En kort sammanfattning av SM/NM i Stenungsund från Arvid Claeson

"Stenungsund visade sig från sin bästa sida med hårda sydvästliga vindar. Korta banor på ca 20 min och 38 båtar på startlinjen gav tät, spännande racing i Sveriges softaste men samtidigt snabbaste båtklass. Regattan inleddes med två dagar traditionell fleetracing men avgjordes något okonventionellt med Tjörn Runt, som inte fick räknas bort. F18-gänget fick äran att starta först på lördagmorgonen och racet inleddes stenhårt med 10 m/s kryss ut från start över Stigfjorden. Väl ute på havet möttes vi av monstervågor samtidigt som vår GPS dog vilket gjorde resan än mer spännande... Halvvind i 20 knop runt, mellan och även över ett antal bränningar gjorde att till och med rorsman stundtals fick upp pulsen. Raidsegling is the shit!


Sammanfattningsvis var årets mixade upplägg ett stort steg framåt för regattaformatet. För en som nyligen lämnat lasergrottan för ’the dark side’ går det att konstatera att banracing oftare bör kombineras med andra inslag, gärna raidsegling för att bredda seglingsupplevelsen. Att åka upp och ned på en kryss-länsbana eller ligga och vänta mellan racen är inte lika kul som att släppa sargen och bränna ut på havet... långt ut.


För vår del slutade regattan tyvärr med ett antal materialhaverier. Men till nästa år är vi tillbaka och siktar mot nya foilande höjder!"

 

Fakta om Search Magazine

Search Magazine grundades 2007 och är ett passionsdrivet livsstilsmagasin med segling i fokus.

Antal nummer per år: 6

Aktuellt nummer: 39

Tryckt upplaga: 10 000

Upplaga digitalt: ca 30 000

Devis: Passion Rules

Hemsida: www.searchmagazine.se

Facebook: facebook.com/SearchMagazineSegling

Twitter: twitter.com/SearchMagazine

 

Kontakter Search Magazine

Redaktionen anna@searchmagazine.se och danny@searchmagazine.se

Annonsering philip@searchmagazine.se


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

SuperFoiler Grand Prix dag två erbj...

I helgen seglas SuperFoiler Grand Prix nummer tre Gold Coast och klassen bjuder verkligen på kaos och nervkittlande situationer. Bara under den korta highlight filmen tappar vi andan fl...

Katamaran seglar upp på en annan Ka...

Vi har aldrig sett något liknande som när Groupama France blir överseglad a...

Bygg din båt som om det vore en Ike...

Ibland behöver det inte vara så svårt med foiling och annat. Med lite epox...

Veckans 5 mest lästa: Kaosartad til...

Från orkanbyar till mördare och en kaosartad tilläggning. Det är inte ...

Screen Shot 2018-02-18 at 23.14.36

Minusgrader och is är ingen anledni...

Svensk vinter när den är som allra bäst kombinerat med några av v&arin...x