Johnie Berntsson och Viktor Ogeman obesegrade inför dagens avgörande seglingar

I dag avgörs SM i matchracing på vattnet utanför Långedrag, och efter gårdagens matcher i round-robin är de båda GKSS-besättningarna med skepparna Johnie Berntsson och Viktor Ogeman obesegrade.

De nio besättningarna seglade i lätta vindar under gårdagen, och Viktor Ogeman och Johnie Berntsson var vid dagens slut obesgrade. Viktor Ogeman ligger på 21:a plats på ISAFs rankinglista, och Johnie Berntsson ligger på 8:e plats.

Stena Sailing Team hade en bra första dag i SM-seglingarna utanför GKSS i Långedrag.

- Vi tyckte att vi hade bra fart, bra taktik och bra starter summerar Johnie Berntsson upp dagen och tänker närmast på hur snabbt och bra besättningen drev båten runt banan. Nu gäller det att behålla flytet och inte tappa fokus då det återstår tre race i grundomgången för oss, innan det är dags för semifinal, avrundar Martin Berntsson, pit och tail ombord.

- Vi är väldigt nöjda med dagen, framförallt som det känns som om vi har seglat på ett lugnt och tryggt sätt. Vi har dock två matcher kvar i round robin i dag och bland dem den svåraste mot Berntsson. Vi hoppas på att de utfaller rätt och vi sedan kan fokusera på semifinalerna skriver Viktor Ogeman i sin kommentar till gårdagens segling.

För ytterligare information om seglingen besök tävlingens hemsida.

Resultat som uppdateras löpande hittar du här.

ISAFs rankinglista Open Class hittar du här.

Top