NÄSTA

Triathlonutmaningen är avklarad!

September 05, 2013 @ 15:58:43   Foto Stenungsbaden Yacht Club

En glad Johnie Berntsson firar bedriften.
En glad Johnie Berntsson firar bedriften.

1 AV 1

I helgen gick så äntligen Tenson Tjörn Triathlons SM-tävling och sprintdistans av stapeln. Matchracingseglaren Johnie Berntsson, och Stenungsbadens vd Patric Ericsson Österström, har därmed nått mållinjen i den utmaning som pågått de senaste åtta månaderna. Och som de gjorde det!

 

Först ut var Patric Ericsson Österström som på lördagen tävlade i motionsklassen i SM Medeldistans. Där tog han sig an 1900 m simning, 90 km cykel och 21 km löpning. Efter 5:01:07 och en imponerande 41:a plats av 227 tävlanden var han färdig – på flera plan.

 

– Det var en riktigt cool upplevelse. Stämningen bland både publik och deltagare var helt fantastisk och jag klarade av mitt mål som var att ta mig runt och njuta av tävlingen, säger Patric som tillägger att det känns tomt nu när det är över.

 

– Vi har ju levt med det här för ögonen under lång tid nu, Johnie och jag. Lika fantastiskt som det var att klara av det, lika märkligt tomt känns det just nu.

 

En eventuell repris

För Johnies del var det söndagen och sprintdistansen 400 m simning, 20 km cykel och 5 km löpning som gällde, och Johnie är nöjd med hur det hela avlöpte.

 

– Så här en dag efteråt känner jag mig mör i benen, men jag är otroligt glad över att ha fått vara med om ett så roligt arrangemang, säger han. Han känner sig stolt över sin 134:e plats och tiden 1:32:39 – och är sugen på att testa den längre distansen, en halv Ironman, nästa gång.

 

– Det är så typiskt mig. När jag ser alla områden jag kan utvecklas på blir jag lätt fast i sporten och vill köra igen. Nästa gång vore det roligt att köra SM-distansen tillsammans med Patric. Under förutsättning att jag kan fokusera och lägga tid på träningen förstås, avslutar han.

 

Dåligt samvete

Under våren har Patric och Johnie fått värdefull hjälp av initiativtagaren till Tenson Tjörn Triathlon, Lotta Nilsson på Träningsklinken. Där har killarna gjort invägningar och tester under resans gång.

 

– Stundtals har jag haft dåligt samvete för vad jag utsatt killarna för, säger Lotta som erkänner att en triathlonsatsning tar mycket tid i anspråk. Särskilt som man som Johnie har ett tufft segelprogram eller som Patric med sin vd-tjänst på Stenungsbaden.

 

– När jag tog emot dem i målfållan sa jag faktiskt förlåt till dem, skrattar Lotta.

 

Men Lottas dåliga samvete var helt onödigt. Patric och Johnie är rörande överens om att det var en upplevelse som överträffade deras förväntningar – och att det är något de gärna gör igen.

 

– Stämningen, funktionärerna, ja hela arrangemanget var världsklass, säger Patric. Johnie nickar och håller med.

 

– Som gammal Tjörnbo kan man inte annat än att vara stolt över den här tävlingen. Att se hur Skärhamn blommar upp med så mycket folk gör mig riktigt glad, myser Johnie.


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Vattenskidor bakom Hobie 18 - (video)

Vem trodde att en liten Hobie 18 katamaran kunde dra en vattenskidåkare bakom sig? Detta klipp är från 1985 på Keuka Lake i New York.  

VOR: SE STARTEN AV LEG 3 MED OSS

Nu är det dags för ännu en start. Den här gången väntar den...

Francois Gabart slår ännu ett rekord!

Francois Gabart har nu korsat ekvatorn och fortsätter att utöka sin ledning mot d...

Kul eller farlig vinteraktivitet? -...

Ett gäng barn hoppar i en kanot som körs ner för en snöig backe ner i s...

Nyhet: Wauquiez Pilot Saloon 42

Sedan lanseringen av Pilot Saloon-serien 1991 har det franska varvet Wauquiez levererat mer...
x