NÄSTA

Team Accure vinner bronsmedalj på Nations Cup

September 03, 2013 @ 10:13:40   Foto

9464726416_60228697e9_b
9464726416_60228697e9_b

1 AV 4

Viktor Ogeman med besättning tog på lördagen bronsmedalj på Nations Cup i Middelfart, Danmark. Efter många tuffa race i grundomgången tog de sig till semifinal där Danmarks Nicolai Sehested drog det längsta strået. Kampen om bronset avgjordes i bäst av tre matcher, där Ogemans Team Accure besegrade Sakamoto från Japan.

 

”Vi är väldigt nöjda med vår tredjeplats på Nations Cup, ett av våra bästa resultat hittills”, säger en glad Viktor Ogeman. ”Vi har seglat snabbt och säkert runt banan även om vi gör misstag som vi kan lära av för att vinna guldet nästa gång.”

 

I världsfinalen Nations Cup deltog tretton nationer som hade kvalat i regionala deltävlingar runt om i världen. Team Accure representerade Sverige i finalen efter att ha vunnit kvaltävlingen för norra Europa.

 

”Vi gick in i bronsmatchen med gott självförtroende eftersom vi tyckte vi seglat snabbt och hade koll på de skiftiga förhållandena”, säger Viktor. ”Snabbt visade Sakamoto dock att vi var tvungna att ge allt vi hade för att ta bronset.” Efter 1-1 lyckades Team Accure säkra bronspengen genom bra taktik på kryssen och säkra undanvindar, något som laget säger sig haft problem med tidigare.

 

Bakgrund

Team Accure bestående av Viktor Ogeman, Patrik Sturesson, Oscar Jönsson, Herman Andersson och Erik Larsson är Sveriges idag tredje högst rankade matchracinglag. Under det senaste året har laget utvecklats kraftigt och ligger i dag rankade som 22 besättning i världen med målsättning att inom de närmaste åren klättra till den absoluta toppen.

 

Laget är baserat i Göteborg och tränar i veckorna på hemmaplan vilket kombineras med studier och många internationella tävlingar runt om i Europa under säsongen.

 

Näst på tur för de unga göteborgarna står en regatta i Tallin där de jagar ytterligare rankingpoäng och erfarenhet för att nå sin a mål.

 

Länkar

http://nationscup2013.dk

http://www.youtube.com/watch?v=p9QoewBFIPM

http://www.flickr.com/photos/matchracingdenmark/collections/72157634944349558/

 


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

 • SM Matchracing 2016

  Under helgen avgjordes Matchracing SM och vi har ännu en svensk mästare redo för Mästarnas Mästare, stort grattis T...

 • M32 Youth Camp

  M32 youth camp i Chicago!

  M32 cirkusen är just nu i full gång i Helsingfors där det idag ska avgöras vem som vinner "the battle of Helsinski". Samtid...

 • Segerintervju med oslagbara Patrik ...

  Mästare av alla mästare blev utan tvekan Patrik Sturesson med besättningen Herman Andersson, Erik Malmberg och Erik Larsson. ...

 • Svenska Mästare: Team Accure

  Team Accure är den andra Match Racing besättningen som vunnit SM i år och har en bra säsong bakom sig. Nu gör de s...

 • Seglingsvärlden blir större!

  Det internationella seglingsförbundet ISAF vill gärna se att fler länder deltar i seglingsporten och skickar representanter till ...

 • Beasts of the southern wild

  Life at the extreme #26: Beasts of ...

  I veckans Volvo Ocean Race magasin, life at the extreme, får vi en inblick i hur det är att segla i "the Rouring Fourties". Blöt...

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Mr.Rogers - världens vänligaste val?

Denna knölval har visat upp sig vid tre olika tillfällen utanför Long Beach, Kalifornien och har fått namnet Mr.Rogers på grund av sin vänlighet.

Tekniska problem för ledaren av ROR...

Finska Ludde Ingvalls CQS fick ett stort bakslag i RORC Transatlantic Race efter ett tekni...

Video: Superyacht värd 25 miljoner ...

Du behöver aldrig få dåligt samvete för dina dåliga tillä...

Till Salu: Wally Yachts Inti3

Den 24 meter långa yachten Initi3 har lagts ut till försäljning av Ocean I...

Video: Hallberg-Rassy 48 i Hårt Väder

Hallberg-Rassy är känt för att vara tunga, stabila, sjövärdiga b&...
x