NÄSTA

Halvtiden slut för Stena Sailing Team - Chicago Match Cup startar imorgon

Augusti 07, 2013 @ 07:03:27   Foto Dan Ljungsvik

Stena Sailing Team. Foto Dan Ljungsvik
Stena Sailing Team. Foto Dan Ljungsvik

1 AV 2

Stena Sailing Team befinner sig nu i Chicago för att segla den fjärde deltävlingen i Alpari World Match Racing Tour. Halva säsongen har gått och efter en semester och hemmatävlingen i Marstrand laddar laget inför en avgörande vecka i USA.


 

Det har gått en månad sedan Stena Match Cup Sweden avgjordes på Marstrand, där var Stena Sailing Team blev utslagna i en jämn kvartsfinal mot Phil Robertson (NZL). En besvikelse som ändå är en dela av ett starkt facit eftersom laget tagit sig vidare från grundomgången i samtliga tävlingar under året. Efter en kort ledighet från segling samlade skepparen Johnie Berntsson laget förra veckan för ett par tränings pass mot Keith Swinton i Hälleviksstrand. Båten de seglade var TOM 28 vilket är just den båttyp som nu kommer användas i Chicago Match Cup.

 

– Vi kom hit till Chicago i fredags och har seglat träningsmatcher mot de andra lagen både igår och idag. Det känns bra, vi har både vunnit och förlorat och det är tydligt att vi måste vara på topp för att kunna få med oss ett bra resultat den här veckan, säger Johnie Berntsson som ser fram emot en publikvänlig tävling.

 

– Chicago är en häftig stad och vi seglar precis i city så arrangörerna slår på stort och väntar sig väldigt många åskådare. Om man ser till båtarna är de mindre och något kvickare än DS37:orna vi seglade på Marstrand. Tom 28:an är mer lik en jolle så man måste vara mer distinkt samtidigt som den är känsligare i hur man rör sig ombord.

 

Hittills har det varit olika segrare i de tre världscuptävlingar som seglats och fältet är väldigt jämt. I dagsläget ligger Stena Sailing Team på en niondeplats men med ett starkt resultat i Chicago är det inte långt upp till pallen. Sedan återstår en deltävling i Bermuda innan säsongen avslutas i Malaysia i december.

 

– Tävlingen i Chicago är viktig för alla för nu gäller det att skaffa sig ett så bra utgångsläge som möjligt inför Monsoon Cup, säger Johnie Berntsson som tycker att Stena Sailing Team lyft sig flera nivåer tack vare nysatsningen inför årets säsong.

 

– Vi är mycket mer samkörda i laget än förra året och det är nödvändigt för konkurrensen har hårdnat. Men hittills har det inte räckt hela vägen fram vilket betyder att vi måste bli bättre. Det är väldigt jämt i toppen och det är småsaker som avgör; nu vill vi se till att marginalerna är på vår sida.

 

Stena Sailing Team i Chicago Match Cup

Johnie Berntsson – Skeppare

Johan Barne – Taktiker

Björn Lundgren – Fördäck

Oscar Angervall - Trimmer

Följ Stena Sailing Team:

Hemsida – www.stenasailingteam.com

Alpari World Match Racing Tour - www.wmrt.com

Facebook - www.facebook.com/BerntssonSailingTeam

Twitter twitter.com/berntssonsail

 

KLICKA DIG VIDARE FÖR

ställningen i världscupen.

följa tävlingen.KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

page1

DE FEM MEST LÄSTA

Mange Olsson-priset till Santiago L...

Pressm meddelande: Den argentinska seglaren och olympiska guldmedaljören Santiago "Santi" Lange har tilldelats Magnus ”Mange” Olsson Priset 2017. Den 55 år unga seglar...

Yrvind har satt datum för avfärd (v...

Sven Yrvind börjar se slutet. Det som saknas är färg, el, roder och en Yulo...

FÖRÖDANDE SKADOR PÅ BÅDA BÅTARNA EF...

Dryga veckan kvar till America's Cup finns det inte mycket utrymme för misstag, men i...

Fiskenät till övers? De kan bli sol...

Att skapa produkter från vad havets vågor har att erbjuda är just nu myck...

Burling är djupt besviken över gård...

Kraschen mellan Land Rover Bar och Emirates Team New Zeeland kunde inte ha kommit vid en s...
x