NÄSTA

"Jaaa, den var jävligt skön" Björn Hansen till final!

Juli 05, 2013 @ 22:52:33   Foto Dan Ljungsvik

SMCS13_DL-2115 webb
SMCS13_DL-2115 webb

1 AV 2

Det gick inte att ta miste på glädjen hos Björn Hansen och hans eWork sailing team efter den avgörande segern mot Ferrarese. Se videon nedan och vad hade man inte gett för att kunna italienska?


 

 

 

Björn Hansen och hans eWork Sailing Team tog sig idag till final i Stena Match Cup Sweden för tredje året i rad. De regerande mästarna besegrade det unga italienska stjärnskottet Simone Ferrarese med besättning med 3-2 i täta dueller och hård vind.


Det var publikfriande semifinalmatcher idag på Marstrand med vindar på upp mot 15 meter/ sekund och solsken på tävlingsarenan. Besättningarna fick slita hårt på kryssarna och kämpa med att hålla koll på spinnakern på undanvindarna.
I de första två matcherna skaffade Björn Hansen ett tidigt övertag och kunde behålla sin ledning även om Ferrarese, som seglade aggressivt lyckades bättre med att surfa på de stora vågorna. Ferrarese tog då över initiativet, vann två raka matcher och tvingade fram en femte och avgörande duell. Där kopplade Hansen greppet när det italienska laget fick dubbla straff i starten.
– Det var skönt att kunna knyta ihop säcken i det sista racet och vi är otroligt glada över att vara i final på Marstrand igen. Vi har fått jobba hårt ute på havet idag och det är lagets slit ombord som varit avgörande. Nu ska vi ge allt vi har i finalen, säger Hansen.I herrtävlingens andra semifinal, mellan Ketih Swinton (AUS) och Phil Robertson (NZL), imponerade Robertsons lag med trygga vinster i de två inledande matcherna. Med kniven mot strupen tog Swinton ledningen i den följande måstematchen men i en dramatisk sista rundingen innan mål tappade de spinnakern i vattnet och Robertson kunde defilera in i mål.Två svenska lag seglade under förmiddagen semifinal i Sten Match Cup Sweden Women’s Trophy. Det var fördel för Anna Kjellbergs lag i semifinalen mot Lotte Meldgaard Pedersen (DAN) efter tre matcher men danskan kom tillbaks. Kjellberg fick problem med spinnakern i slutet på den avgörande matchen och tappade sin ledning till danskan.
– Det känns tomt och lite som att som att vi gav bort segern. Jag tycker att vi stundtals seglade mycket bättre det danska laget men vi hade lite för många misstag ombord för att det skulle räcka hela vägen, säger Anna Kjellberg som imorgon möter Caroline Sylvan och hennes lag i match om tredjepris.
Sylvan och hennes besättning hade svårt med starterna i sin semifinal mot Stephanie Roble (USA) och förlorade med 3-1. Finalseglingarna avgörs i bäst av fem matcher, damerna på förmiddagen och herrarna på eftermiddagen.


Resultat 
Semifinaler - Semifinaler Stena Match Cup Sweden Open Class
Simone Ferrarese (ITA) – Björn Hansen (SWE) 2-3
Phil Robertsson (NZL) – Keith Swinton (AUS) 3-0

Resultat
 Semifinaler

 - Stena Match Cup Sweden Women's Trophy 2013
Stephanie Roble (USA) - Caroline Sylvan (SVE) 3-1

Anna Kjellberg (SVE) - Lotte Meldgaard (DEN) 2-3KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

page1

DE FEM MEST LÄSTA

Isvett med Sjöräddningssällskapet i...

Runt om i Sverige är det nu sportlovstider, och kylan håller på många håll i sig. Att ge sig ut på skridskor eller i en isjakt är populärt sportl...

Snygga bilder från M32 Miami Winter...

Nyligen seglades den andra av fyra deltävlingar i M32 Miami Winter Series som har vä...

Arkema Mini 650 - en spektakulär fo...

I videon nedan får vi höra mer om den nya Mini 650:n Arkema 3. Båten har de s...

m507_crop169014_1024x576_proportional_14880671227A13

Japanska traditioner när SoftBank l...

Med ett traditionellt japanskt dop och ceremoni döptes och presenterades igår S...

Blocketklippet: byggsats för Maxi

Ingvar Kamprad har gjort succé världen över med sitt koncept att lå...
x