NÄSTA

Stena Sailing Team redo för Korea Match Cup

Maj 29, 2013 @ 08:34:13   Foto AWMRT

Kvarten i senaste Match Race Germany, Berntsson mot Canfield. FOTO AWMRT
Kvarten i senaste Match Race Germany, Berntsson mot Canfield. FOTO AWMRT

1 AV 1

Stena Sailing Team öppnade årets världscup med en fjärdeplats i regattan i Tyskland. Idag startar den andra deltävlingen, Korea Match Cup, där ytterligare en topplacering hade gett laget ett guldläge inför hemmatävlingen på Marstrand.

 

I Match Race Germany lyckades Johnie Berntsson och hans besättning ta sig till semifinal där de gick upp till 2-1 i matcher mot världsmästaren Ian Williams. Då slog Williams tillbaks och vann två raka matcher, och Stena Sailing Team hamnade senare utanför pallen efter en förlust mot Fransmannen Mathieu Richard i matchen om tredjeplatsen. Ett starkt premiärresultat, men två veckor senare är lagets pitman Martin Berntsson ute efter revansch.

– Det är bra att komma till semifinal men när man gör det vill man ju inte komma fyra och det kändes snopet att förlora mot Williams efter att vi ledde med 2-1. Vi hade bra lägen att avgöra och vi vet att han inte är omöjlig att slå. Vi fick ändå en bra start på säsongen och det känns skönt, säger Martin Berntsson.

 

Efter hemkomsten från Tyskland för två veckor sedan har laget laddat om och förberett sig inför veckans tävling, Korea Match Cup. Varje deltävling på Alpari World Match Racing Tour är unik. I Korea är det ofta lätta vindar och det är också den enda världscuptävlingen som seglas i båtar med gennaker istället för spinnaker.

– Vi värmde upp med gennakersegling under ett kort men bra träningspass i helgen. Det är lite annat besättningsarbete när man seglar gennaker vid rundningar och gippar men vi känner oss redo för det. Vi har snackat om hur vi ska lägga upp veckan och vad som varit bra och dåligt när laget tävlat i Korea tidigare, säger Martin Berntsson.

 

Den regerande världsmästaren Ian Williams som vann i Tyskland har ett starkt facit i Korea precis som Björn Hansen som vann tävlingen förra året. Alla poäng är viktiga och det gäller att satsa på toppen i varje evenemang för att kunna ligga bra till i medaljstriden i slutet av året. För Stena Sailing Team handlar det om att vinna poäng mot de andra topplagen och samtidigt kan ett bra resultat i Korea Match Cup bil ett bra avstamp inför nästa deltävling – Stena Match Cup Sweden på Marstrand.

– Det är alltid väldigt jämt med små marginaler som avgör men det hade vart skönt att följa upp Tyskland med att få ett till bra resultat här i Korea. Det hade verkligen inneburit en bra start på säsongen och det känns som att vi har goda chanser att lyckas med något stort i Marstrand, avslutar Martin Berntsson.

 

Stena Sailing Team:

Johnie Berntsson – Skeppare

Oscar Angervall – Trim

Johan Barne – Stor/Taktik

Martin Berntsson – Pitman

Björn Lundgren – Fördäck

 

Korea Match Cup seglas 28 maj till 2 juni med finalseglingar på lördag. Båtarna som används heter KM36 och tävlingen avgörs i Gyeonggi-do, Sydkorea.

 

Följ Stena Sailing Team under Korea Match Cup:

Hemsida – www.stenasailingteam.com

Alpari World Match Racing Tour - www.wmrt.com

Facebook - www.facebook.com/BerntssonSailingTeam

Twitter - twitter.com/wmrt_liverace

 

PROMO Korea Match Cup - Stage 2 AWMRT


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Anton och Fredrik kvar i toppen

Dåligt med vind och massor med inställda seglingar blev måndagens facit vid VM i Århus. I 470 blev det dock ett race och trots en 13:e plats, som är VM sämsta...

Rekordmånga fall av sjöräddning i s...

Sommarmånaderna har varit intensiva för landets sjöräddningsenheter. D...

Video: Ska man välja katamaran elle...

Detta klipp är perfekt för dig som ska köpa en nöjesseglare, men velar mel...

Se Sportspegelns inslag med Team Anna

Team Anna med Anna Östling, Annie Wennergren, Linnea Wennergren, Marie Berg och Annika...

VM i Århus Laser LIVE

Idag är det dags för Laser-klassen att stå i rampljuset. Det är nä...x