Tight kappsegling på Nacka Strand Sail Arena

Team North Sails, den här gången med Björn Österberg som skeppare fortsätter att leverera i Volkswagen X-35 Cup. De var inte med i lördagens distanssegling, tillika Lidingö Runt, men på söndagen lyckades de spika alla seglingar utom en på Nacka Strand Sail Arena. 

Säsongens andra Grand Prix hölls i Nacka Strand, Volkswagen X-35 Cups hemmaarena där Team North Sails Sportswear fortsatte sina framgångar och med 7 poäng åkte hem som vinnare. Audi e-tron med Teemu Kekkonen som skeppare kom tvåa med 10 poäng. 

Escape Racing Team förbättrade sitt resultat förvånansvärt mycket. Från att ha hamnat näst sist  efter regattan i Saltsjöbaden slutade de på tredjeplats med 21 poäng.

I dag gick det mycket bättre, det var ganska svårseglat så vi är väldigt nöjda. Vi hoppas att vi ska kunna segla på samma nivå under resterande regattor. Det är bara att ligga i, det är tuff konkurens alla har förbättrat sig och alla seglar jättebra så det är inte säkert att vi kommer att kunna greja det. Men det känns bättre och bättre, vi blir stabilare och mer samspelta i teamet.

Denna regatta kommer att kunna följas i TV-programmet Segling som går i TV4 Sport på onsdag 22:00.

Se teasern för programmet här:

Top