NÄSTA

Phantom Sailing Team siktar mot toppen!

Maj 02, 2013 @ 09:14:02   Foto Phantom Sailing Team

Gippset i ledning!
Gippset i ledning!

1 AV 3

Phantom Match Racing Team grundades för ett par år sedan i syfte att delta i Ungdoms-SM som hölls i Matchracing 2010. Efter att ha stått obesegrade första dagen och med godkända resultat dagen efter så fick de plötsligt upp ögonen för Match Racing. De bestämde sig därför för att delta året därpå på Youth Match Cup som hölls för första gången. Efter att ha säkrat en andra plats i tävlingen under en jämn final och därmed även en plats till European Open Match Racing Championship i Sicilien så började  satsning ta fart på allvar och Teamet Phantom Sailing bildades.


 

 

Phantom Sailing Team, 78:a på Världsrankingen

Jakob Klitte, Rorsman

Felix Mossberg, Storskot

Fredrik Höije, Trim

Mikael Höije, Tail

Kalle Mattsson, Fördeck

 

 


2012 var ett bra år för er, vad var det som gjorde att det gick så bra just då?

-2012 var nog första året som vi egentligen hunnit komma in i Matchracingen mer djupt med en seriösare satsning, vårt första år kom vi inte igång med vår träning förrens efter sommaren. Vi har fortfarande väldigt mycket att lära och bli bättre på vilket är något vi märker ofta när vi racear mot lite äldre och mer erfarna besättningar. Men man behöver ju lite framgång också för att bli bra och jag tror att våra tidigare resultat hjälpt att ge oss lite bättre förtroende i oss som ju är så väldigt viktigt när det gäller segling. Sen var det en fördel att dela upp vårt team i två under ungdomstävlingarna vilket ökade tävlingsandan oss besättningar emellan.

 

 

 

Vad är era styrkor / svagheter som team?

-Vår största styrka är nog att vi alla är väldigt bra vänner som har känt varandra länge och därför har kommunikationen och rollerna alla har i den kommit ganska naturligt. Flera inom teamet har också seglat med varandra i andra båtar. En svaghet är att vi på grund av vår låga ålder jämfört med andra team inte har så mycket erfarenhet inom Match Racingen. Detta är dock något som vi gör allt för att ändra på. Både genom att åka på många tävlingar och träna så ofta vi kan hemma i Långedrag och GKSS.

 

 Vad gör teamet om 5 år?

-Seglar America’s Cup, försvarar vår första placering på världsrankingen, satsar på OS i någon klass. Vem vet? Vad som är säkert är iallafall att ingen av oss har några som helst planer på att lägga seglingen på hyllan för tillfället. Mest troligt är att vi fortsätter att satsa på Match Racing och vid det laget på riktigt uppnår vår fulla kapacitet.Varför seglar alla matchracingseglare med stövlar, shorts och underställsbyxor?

-Väldigt bra fråga! Detta är en vana vi lyckats undvika.

 KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

page1

DE FEM MEST LÄSTA

Mange Olsson-priset till Santiago L...

Pressm meddelande: Den argentinska seglaren och olympiska guldmedaljören Santiago "Santi" Lange har tilldelats Magnus ”Mange” Olsson Priset 2017. Den 55 år unga seglar...

Yrvind har satt datum för avfärd (v...

Sven Yrvind börjar se slutet. Det som saknas är färg, el, roder och en Yulo...

Köptes för 1 pund och är nu UKs fin...

Nick Ward köpte sin Folkbåt från 1960 för 1 pund och nu två &a...

Dongfeng snålar inte på erfarenhet ...

Sex representerade nationer, två kvinnor och en mängs återvändare, d...

Klippen vi behöver se för att lätta...

World Sailing Show har satt ihop flera olika klipp för att det ska bli lättare f...
x