Sverige har fått en ny stjärnduo!

Världscupen i Hyere är i full gång, två dagar är avverkade en i lättvind och en i lite mer bris. Tomrummet efter Fredrik Lööf och Rasmus Myrgren med toppplaceringar på världscupen, verkar ha fyllts av Tim Shuwalow och Hanna Klinga. Vår nya stjärnduo i Nacra17 kom sexa på Mallorca och nu är man återigen uppe i toppen, femteplats efter fem delseglingar. Nacra klassen har fyllts på med två riktigt tunga namn, VOR-skepparna Iker Martinez och Frank Cammas finns med i fältet. Frank Cammas seglar tillsammans med Sophie de Turckheim(två VM-silver i laser Radial) och denna franska superbesättning ligger tvåa i regattan.

Laser radial seglaren Josefin Olsson har seglat sparsamt sedan OS, men nu är hon tillbaka i hetluften och presterar. Tionde plats hittills ser lovande ut. Tyvärr är hon ensam svenska i klassen, de yngre svenska förmågorna tränar på hemmaplan.

I laserklassen är det Emil Cedergårdh som är bästa svenska på 25:de plats och Jesper Stålheim ligger på 33:a. Båda tar sig till guldfinal och när man nollställer resultat får killarna en ny chans. Detta är förövrigt första världscupen som Robert Scheidt deltar i, brasilianaren som var oslagbar sedan sin comeback i lasern har fått bekänna färg och ligger inte bätre än på sjätte plats.

Björn Allansson i Finnjolle har inte haft sin bästa tävling hittills, med sin 27:de plats klarar han ändå guld och är säkert sugen på att visa att han kan bättre.

I 49er missade alla tre svenska båtar guldfinalen, team Artemis Charlie Ekberg och Niclas Düring, hade inte optimal uppladdning med super sunday i ACWS i söndags och första start i Hyere på måndagen.

Följ tävlingen

Top