NÄSTA

Bilder från SSF:s prisutdelning, årets seglare!

Februari 08, 2013 @ 11:55:02   Foto

Årets pristagare

1 AV 11

Igår var det stor prisutdelning på båtmässan i Göteborg då SSF delade ut årets utmärkelser. Här är alla pristagare och motiveringar från SSF. Längre ner ser ni fler bilder från festligheterna och grattis alla pristagare!

 

Årets seglare – Fredrik Lööf och Max Salminen

Motivering: Fredrik Lööf och Max Salminen tog OS-guld i Starbåt, Sveriges första OS-guld i segling sedan 1976 och samtidigt Sveriges enda guld i London 2012.
Klubb: KSSS

 

Årets manliga seglare – Rasmus Myrgren 

Motivering: Efter hårt arbete tog Rasmus Myrgren ett OS-brons i London 2012. Bronset var även en revansch för OS i Beijing 2008 då han i finalen knappt gick miste om medaljen.
Klubb: GKSS

 

Årets kvinnliga seglare – Julia Carlsson 

Motivering: ISAF Youth Worlds är det största man kan vinna som junior inom segling och den bästa värdemätaren för vilka det är som så småningom blir framgångsrika på OS. Julia lyckades efter en suverän serie ta guld i Laser Radial i Dublin i juli 2012, vilket ingen svensk har gjort sedan Daniel Wallberg i Laser 1997. Till hennes framgångar under året kan även läggas ett Junior EM-silver, ett SM-guld i E-jolleklassen och ett Junior SM-guld i Laser Radial.  
Klubb: Hjuviks BK

 

Årets Junior – Erik Nevhagen 

Motivering: Med bland annat en 6:e plats på VM och en 1:a plats på Junior-SM i Optimist har Erik Nevhagen under året visat att han tillhör en av världens bästa seglare i hans ålder. Det var sju år sedan Sverige var i närheten av dessa resultat på ett VM i Optimistjolle, som är världens största ungdomsklass.
Klubb: Rörviks SS

 

Årets Lyft – Josefine Åkesson 

Motivering: Förra året visste få vem Josefine var när hon lyckades ta sista halmstrået till JNoM 2012 har hon seglat mycket bra och lyckats ta fyra mästerskapsmedaljer i Optimist: guld på JNoM, brons på JSM, brons på Lag-JNoM och brons på Lag-SM.
Klubb: Rörviks SS

 

 

Bästa placering bland juniorer – Adam Holm 

Motivering: Sin imponerande meritlista i Kona One  – VM-brons 2009, VM-silver 2010 och VM-silver 2011, krönte Adam Holm  2012 med ett VM-guld. Denna prestation lyckades han med trots sin parallella satsning på OS-brädan RS:X. Därför är det ingen tillfällighet att det är andra gången Adam tilldelas utmärkelsen "Halvan”.
Klubb: Djursholms SK

 

 

Årets havskappseglare – Patrik Forsgren, Fredrik Ståhle, Mattias Molin, Ronnie Fougner, Anders Mårtensson, Jonas Claesson, Johan Gnosspelius och Lasse Bergqvist
Klubb: KSSS

Motivering: Utmärkelsen får teamet, som seglar en Beneteau First 36,7, för deras målmedvetna satsning, vinsten på Kieler Woche, en bronsmedalj på VM i ORC i Helsingfors där besättningen även fick pris som bästa amatörbesättning samt deras systematiska nyttjande av navigations- och optimeringsprogram.

 

 

Årets tränare – Magnus Grävare 

Motivering: Under hans ledning nådde fem besättningar topp tio på OS, varav två tog medaljer – ett brons och ett guld, vilket blev det bästa OS-resultatet för Sverige sedan 1956.
Magnus har med sitt enorma engagemang lett landslaget sedan 2005. Efter "fallet på mållinjen" under OS 2008 kom det svenska laget tillbaka, kämpade ännu hårdare och lyckades göra det omöjliga.

 

Årets ledare – Niklas Litoft 

Motivering: Niklas Litoft är en eldsjäl som med sin öppna och inbjudande inställning hjälpt till att lyfta kappseglingen i Stockholm. Ett snittdeltagande på 17,6 606:or på tisdagsseglingar från maj till september med flera toppar på över 20 deltagare säger sitt.
Klubb: S606K (Stockholms 606 klubb)

 

Årets arrangör – Nynäshamns SS  

Motivering: Nynäshamns SS lyckades organisera ett mycket uppskattat och lovordat seglingsevenemang med flera kappseglingar, bland annat med OS-klasserna från 1912, under de två veckorna som eventet pågick, och såg även till att seglingarna fick ett stort genomslag i medierna – också utanför den traditionella båtpressen. 


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Världscupen DAG 1, pressrelease och...

Pressrelease från Svenska Seglarförbundet:   Världscupen arrangeras just nu i Enoshima, Japan – det vill säga på samma vatten som...

Rolex Swan Cup 2018 (video)

I veckan seglas den 20e upplagan av Rolex Swan Cup. Racen seglas i Maddalena skärgå...

Kättingtrassel från helvetet (video)

Rubriken säger väl allt. Vi vill ändå varna känsliga tittare. Det...

TIPS: World on Water Sailing TV (vi...

World on Water är ett program som visar det senaste inom segling globalt. Avsnittet ne...

18ft Skiff Europeans Mark Foy Troph...

I somras seglades EM (och Mark Foy Trophy) för International 18ft Skiffs på...x