NÄSTA

Tjuvtitt + Bilder från Båtmässan!

Februari 01, 2013 @ 16:44:19   Foto Searchmagazine

IMG_1975

1 AV 24

Imorgon öppnas portarna till Båtmässan i Göteborg och vi har redan fått en smygtitt. Mässans deltagarantal har de senaste åren haft en något nedåtgående trend men i år görs en storsatsning på Segling. 

 

För er som tänkt besöka mässan under veckan har vi gjort en liten screening av de bästa båtarna och prylarna ni inte får missa. 

 

 

Goldfish 50, är mässans definitivt häftigaste motorbåt och är en blandning mellan sport och cruise. Båten är byggd i kolfiber och epoxi och är utrustad med 2 st 560 hk maskiner. Monsterbåten väger drygt 7 ton och gör upp emot 60 knop i rätt förhållanden. Goldfish är helt klart ett dragplåster på mässan!

 

 

Bilmärket BMW  ställer i vanlig ordning ut sina bilar på båtmässan men i år har man valt att klämma in en 49er mellan bilarna. Båten är stripad men fin fina GKSS for Rio loggor men tyvärr fick man bara plats med halva masten. För nörden finns även ett storskot att laga.

 

 

Sea-doo, ställer ut sina leksaker i form av vattenskotrar. Värstingmodellen toppar 64 knop och gör 0-80 km/h på 2,7 sek. Deras skotrar drar förvånansvärt lite, normalkörning 25-30 l/h och maxad körning drygt 60 l/h. Det senaste inom vattenskoterbranschen är skotrar med inbyggda stötdämpare. Skotrarna är fullproppade med elektronik och stötdämparna känner automatiskt av belastning och vågtyp. Feta prylar för dig som gillar att leka på havet.

 

 

Lowrance nya HDS system gör det möjligt att plugga in mobilen till dina plottrar. Du pluggar in mobilen och kan sedan enkelt spela tex spotify direkt ut i båtens högtalare. Laddningen är naturligtvis vattentät och systemet fungerar till alla Lowrance HDS system.

 

 

Garmins nya Quatix klocka har ännu inte släppts men finns att titta på mässan. Vi har naturligtvis fått känna på klockan och frågar man snällt finns det chansen att till och med få ha den på armen en liten stund. Helt klart en av de mest revolutionära produkterna på mässan.      

 

 

På klädsidan är det väll Musto och Pelle Petterson som utmärker sig mest. Musto släpper en ny kollektion med den populära färgen "SWE SAILING TEAM Blå", mkt snygg! Pelle Petterson har tillsammans med Artemis utvecklat en nytt sjöställ som har fyrvägs-stretch. Plaggen var till en början inte tillräckligt vattentäta men nu tycks man ha löst problemet. Shyssta ställ finns att köpa för den som behöver nytt till säsongen. 

 

 

Mässans hetaste rattar har i alla fall Salona 38. Båten har dubbla rattar i lacksvart men är av någon anledning inte i kol!? Man har istället valt att bygga ruffluckan helt i kolfiber samt peket såklart.  


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Har du tröttnat på allt som växer p...

Har du tröttnat på allt som växer på båten? Tröttnat på att behöva simma ner och tvätta eller behöva ta upp båten och tvätta? ...

Grön energi ombord (VIDEO)

Manoj Barghava blev miljardär på energidrycken 5-hour energy. 2015 bestämde...

Upplåsbar livsförsäkring

Man måste ha respekt för havet och veta att till och med den bäste kan fall...

Nya bilder på Vestas visar att inci...

Endast 30 sjömil från mål på etappen från Melbourne till Hongk...

Maseratis rekordförsök - update

Rutten mellan Hong-Kong och London är en klassisk rutt som seglades frekvent i slutet ...x