Svenska framgångar på världscupen i Miami!

Säsongens andra världscup seglas just nu i Miami och har bjudit på finfina förhållanden de två första dagarna. I Laserklassen hittar vi Emil Cedergårdh och Jesper Stålheim som nyligen blev uttagna i SOKs topp och talangprogram. Emil Cedergårdh har seglat mycket stabilt och lyckades spika sista seglingen igår och ligger 5:a totalt med serien 4,3,4,1. Jesper öppnade regattan med att spika första racet och ligger 4:a totalt med serien 1,6,2,3. Jesper berättar att han känner sig stum i benen på kryssarna och kanske sitter julmaten kvar? Junioren Holger Tidemand är tredje svensken i Laserfältet och har hittintills blandat och gett med serien 8,23,9,29 ligger Holger 30 totalt.

I 49er är det nykomponerade paret med Sebastian Östling och Kalle Torlén som seglat bäst hittintills. Sebastian som tidigare seglat två OS i 470 har nu sadlat om till den spektakulära 49er-klassen och duon ligger 2:a totalt med serien 1,3,2,3,3,2. Nils Åkervall och David Jonsson är också relativt nya i klassen och har hitintills haft det lite mer motigare och trots bra starter haft problem med att hitta rätt i byarna. Nils och David ligger 11:a med serien 12,9,10,11,9,OCS(17).

Världsmästaren i Kona, Adam Holm har nyligen bytt till OS-klassen RSX och börjat sin resa mot OS i Rio 2016. Adam har inte ännu inte samma fart som de bästa och ligger 14 totalt med serien, 15,9,14,15. I Miami är det också premiär för den nya OS-klassen Nacra 17. Efter två dagar har det amerikanska paret Sarah Newberry och John Casey spikat tre seglingar och verkar trivas i klassen. Negativt är att världscupen bara lyckats dra dit 7 st Nacra 17 men vi hoppas på bättre uppslutning på när cupen fortsätter till våren.

Fullständiga resultat, http://mocr.ussailing.org/

Top