Itajai blir värdhamn för stopp i VOR!

Volvo Ocean Race kommer återigen gästa den staden Itajaí som arrangerade ett mycket lyckat hamnstop under den senaste upplagan av tävlingen. Det betyder att Brasilien kommer att ha två hamnstop under Volvo Ocean Race 2014-15, den tolfte upplagan av seglingssportens mest prestigefyllda jordenruntkappsegling. Förra veckan presenterades Recife i norra Brasilien som det första etappmålet i tävlingen som startar i Alicante, Spanien under andra halvan av 2014, pågår i nio månader och besöker flera kända hamnstäder i världen.

Itajaí, i delstaten Santa Catarina, arrangerade ett minnesvärt hamnstop för Volvo Ocean Race 2012 då publiken fyllde evenemangsområdet under hela besöket. I torsdags presenterades också ett nytt brasilianskt lag som backas upp av delstaten Pernambuco och som ska delta med en båt i nästa upplaga av tävlingen. Volvo Ocean Race 2014-15 får flera kopplingar till Brasilien under en period då alla blickar i sportvärlden kommer riktas mot landet.


– Att ha två stopp i Brasilien känns helt rätt under en period då landet kommer att vara hjärtat av sportvärlden som värdnation för både Fotbolls-VM 2014 och de Olympiska Spelen 2016 i Rio de Janeiro, säger Knut Frostad, VD för Volvo Ocean Race.

De kommande veckorna kommer fler hamnstop och andra nyheter om Volvo Ocean Race 2014-15 att presenteras. Den fullständiga rutten med exakta datum kommer att vara färdig i mitten av februari. Tävlingen har besökt Sverige ett flertal gånger och Göteborg är en av de 80 städer i världen som ansökt om att arrangera ett hamnstop för Volvo Ocean Race 2014-15.

text Fabian Bengtsson

Top