NÄSTA

Max klär i guldflugan, hade de medaljerna under skjortan?

Januari 19, 2013 @ 14:56:32   Foto

Max och Fredrik i Globen

1 AV 1

Tidigare i veckan var det idrottsgala i de fina salongerna i Globen, det var galan då vi seglare äntligen skulle få slå oss själva för bröstet och vara stolta över vår sport och våra främsta ambassadörer Fredrik och Max.

 

Tre nomineringar och ett pris som årets lag, vilken härlig tillställning och framförallt vad snygga killarna var. Fredrik hade rakat sig och såg inte ut att vara ett år äldre än Max, som hade tagit på sig guldflugan. De var dessutom ödmjuka nog att inte bära sina guldmedaljer runt halsen, det hade kanske retat upp handbollslaget, Lisa Nordén, Sara Algotsson Ostholt och Zlatan som ju inte vunnit något OS-guld.

 

När de kom upp på scen verkade micken vara inställd efter Kalle Moraeus och killarna, speciellt Max fick huka sig som om de skulle under en starbåtsbom. Hade det inte varit extremt roligt om Max och Fredrik sina medaljer under skjortan och i samband med att man böjde sig ner mot mikrofonen så ”råkade” guldpengen trilla ut mellan knapparna? En liten kommentar i stil med:

 

”Oj hoppsan, ja ni får ursäkta att jag har medaljen på mig men det är ganska speciellt att ta ett OS-guld, som ni vet… nähe ni vet inte”.

 

Hur som helst var det ändå ett bra tal, oförberett, äkta och känslomässigt, precis som det skall vara.

 

 

I förrgår släppte Volvo Ocean Race var starten för 2014-2015 års upplaga ska starta(Alicante) och vilket det första stoppet blir(Recife). Dessutom ställer regionen runt Recife upp med en tävlande båt och då är alltså den andra båten för tävlingen presenterad. Det verkar som pressfolket på VOR nu har satt igång sin egen adventskalender, kan det bli en stopoverhamn i månaden kanske? Det öppnar ju upp för spekulationer, den spanska ofta välunderrättade seglingssidan vsail, sa sig veta vilken troligaste routen skulle bli.

 

Alicante -> Itajai -> Abu Dhabi -> (India) -> Hong Kong -> Auckland -> Rio de Janeiro -> Newport -> Lorient -> (Rotterdam) -> Göteborg.

 

Det ser ju extremt kul ut med målgång i Göteborg om det blir ett jämnt race så att spänningen fortfarande lever hela vägen in i mål, som det gjorde i senaste upplagan. Sen får man väl se hur väl ryktet stämmer överens med verkligenheten, det blev ju en bom med en gång. Förvisso var Brasilien rätt, men Itajai och Recife ligger inte i närheten av varandra, närmare bestämt 3200 mil ifrån varandra. Det borde ju kunna betyda att målgången istället kan bli i Malmö eller Oslo, men som sagt det här är ju bara spekulationer och i mitt fall utan några som helst underlag.

 

Segla vackert

 

Victor Västernäs

Victor@searchmagazine.se

 

 


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Video: Foiling på bro!

Filmskaparna Horue Movie har ännu en gång gjort en fantastisk video. Här foilsurfar de i floden "Fontaine de Vaucluse" i Frankrike. Se klippet nedan!  

Emelie Lindström - Bästa kvällen i ...

Emelie är en mångseglare från Göteborg, numera bosatt i Malmö. Hon brinner för all typ a...

Veckans regelsituation: "Med den hä...

Claes Lundin har sedan tidig ålder seglat allt från Laser, Flying Dutchman till...

Till salu: Ben Ainslies AC45F

Nu är den här besten till salu. Med den nya typen av America's Cup-båtar ko...

Hemmaseglare över generationerna sv...

Sveriges största kölbåtsklass, 606, inledde Tjörn Runt-veckan den 10-1...x