Grattis Julia Carlsson som blev Årets kvinnliga Junior!

Julia Carlsson från Lerums seglargymnasium fick priset som Årets Kvinnliga Junior av Göteborgsposten! Stort Grattis Julia!! Julia hade en fantastisk säsong 2012 och var också veckans junior på Searchmagazine. Länk till artikeln: http://www.searchmagazine.se/news/view/2218 

Allt eftersom veckan gick under VM-seglingarna i Dublin seglade Julia Carlsson bättre och bättre.Inför den sista och avgörande seglingen i klassen laser radial, som också är en OS-klass, hade Julia Carlsson 19 poängs försprång till norska Line Flem Holst på andra plats.

Norskan var den enda som kunde hota om guldet och hon började också den sista etappen bäst. Holst rundade det första kryssmärket först och då var Julia Carlsson inte bättre än 15:e seglare. Inte blev det bättre av att domaren också gav svenskan en gulflagg.

Efter att Carlsson tagit sitt straff fick hon vind i seglen och seglade upp sig till tredje plats, precis efter norskan, och det räckte till VM-segern.

I tävlingen seglade 42 båtar från lika många nationer och det är naturligtvis framgången i den tävlingen som är den stora anledninen till att Julia Carlsson vinner priset.

–Ojdå, sade hon med glädje i rösten när hon via telefon nåddes av beskedet att hon vunnit.

Text: Annika Cordes, GP

Top