NÄSTA

One minute of fame!

December 05, 2012 @ 15:21:15   Foto Searchmagazine

1.1

1 AV 1

Vi flyger, vi foilar, OMG! Det var en grym känsla att lätta från vattenytan och accelerera med en f18. Det var en också fantastiskt när vi såg de första bilderna på den lilla displayen på kameran när vi kom in på land. Även om vi hade en utmärkt fotograf i Anna Lena så vet man ju inte med teknisk apparatur, det kanske inte hade fastat något på minneskortet. När vi såg bilderna förstod vi att vi hade material som skulle engagera och förvåna många seglare. Det är kul när bilderna inte bara stannar i Sverige utan dessutom tar sig ut på prestigefyllda seglingssidor som catsailingnews.com och segelreporter.com eventuellt kommer det även något i nästa nummer av Seahorse magazine.

 

En liten stund i rampljuset med andra ord, sist det hände var det av lite andra premisser. Då gjorde jag ett ”utvik” i bar överkropp i min laser i studiomiljö signerat fotografen Philip Ljungström. Då spreds också bilderna ut på diverse seglingssidor, jag var ganska nöjd med publiciteten men jag lovade mig själv att nästa gång jag var i rampljuset skulle det vara för att något som hade mer direkt koppling till segling. Jag såg framför mig bilder på mig själv görandes segergester i världscuper och mästerskap, inte flygande i en katamaran med tungan hängande utanför men det får duga för den här gången.

 

Att segling får uppmärksamhet i samband med olika priser och utmärkelser som tex BRAGDGULDET är toppen fenomenalt och självklart unnande vi alla Fredrik Lööf och Max Salminen att få bragdguldet. Om det var rätt eller fel beslut kan man ju alltid diskutera, men vad tjänar det till att vara bitter, huvudsaken är ju att inte fotbollslandslaget eller Zlatan fick priset, det är en vinst i sig.

 

Man kan ju fråga sig vad som är bäst för seglingen att få priset och bli ifrågasatta av hela svenska folket som inte fattar att segling är en idrott, likt hästsporten då Rolf Göran Bengtsson fick Jerring priset. Eller om det är bättre att Lööf/Salminen blir ikoniserade likt Tony Rickardsson och Speedwayen som heroiska kämpar som förtjänade att få priset men blev snuvade av en silvertjej med magsjuka.

 

Och så vad det där med kylan igen, i förra veckans krönika skrev jag helt utan belägg att det antagligen blir milt väder i december, perfekt för segling. Nu när vintern är här och det till och med ser ut som vi får en vit jul i södra Sverige, inser jag att det är mitt fel. Jag ber om ursäkt för att inte tog i trä och peppar peppar osv… om en vecka drar jag till Spanien och seglar.  

 

Segla vackert

 

 

Victor Västernäs

Victor@searchmagazine.se


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Videointervju med Anton Dahlberg & ...

Anton Dahlberg och Fredrik Bergström har seglat tillsammans sedan 2012. Fredrik kom från ett guld på Junior-VM och Anton hade precis seglat OS med Sebastian Östling. Idag, ...

Vi tar tempen på Team Pro4u inför SM

Team Pro4u laddar för sitt första Marstrand Big Boat Race där de har chans a...

Anton och Fredrik på pallplats

Efter två dagars kappsegling och totalt sex race har Anton Dahlberg och Fredrik Bergs...

Video: Dags att skaffa en A-cat?

Den grekiske A-cat seglaren Trigonis Konstantinos ville tacka alla som önskade honom grat...

Anton Dahlberg & Fredrik Bergström ...

Med två dagar kvar av 470-EM i Burgas vid Svarta Havet leder Anton Dahlberg och Fredr...x