NÄSTA

One minute of fame!

December 05, 2012 @ 15:21:15   Foto Searchmagazine

1.1

1 AV 1

Vi flyger, vi foilar, OMG! Det var en grym känsla att lätta från vattenytan och accelerera med en f18. Det var en också fantastiskt när vi såg de första bilderna på den lilla displayen på kameran när vi kom in på land. Även om vi hade en utmärkt fotograf i Anna Lena så vet man ju inte med teknisk apparatur, det kanske inte hade fastat något på minneskortet. När vi såg bilderna förstod vi att vi hade material som skulle engagera och förvåna många seglare. Det är kul när bilderna inte bara stannar i Sverige utan dessutom tar sig ut på prestigefyllda seglingssidor som catsailingnews.com och segelreporter.com eventuellt kommer det även något i nästa nummer av Seahorse magazine.


 

En liten stund i rampljuset med andra ord, sist det hände var det av lite andra premisser. Då gjorde jag ett ”utvik” i bar överkropp i min laser i studiomiljö signerat fotografen Philip Ljungström. Då spreds också bilderna ut på diverse seglingssidor, jag var ganska nöjd med publiciteten men jag lovade mig själv att nästa gång jag var i rampljuset skulle det vara för att något som hade mer direkt koppling till segling. Jag såg framför mig bilder på mig själv görandes segergester i världscuper och mästerskap, inte flygande i en katamaran med tungan hängande utanför men det får duga för den här gången.

 

Att segling får uppmärksamhet i samband med olika priser och utmärkelser som tex BRAGDGULDET är toppen fenomenalt och självklart unnande vi alla Fredrik Lööf och Max Salminen att få bragdguldet. Om det var rätt eller fel beslut kan man ju alltid diskutera, men vad tjänar det till att vara bitter, huvudsaken är ju att inte fotbollslandslaget eller Zlatan fick priset, det är en vinst i sig.

 

Man kan ju fråga sig vad som är bäst för seglingen att få priset och bli ifrågasatta av hela svenska folket som inte fattar att segling är en idrott, likt hästsporten då Rolf Göran Bengtsson fick Jerring priset. Eller om det är bättre att Lööf/Salminen blir ikoniserade likt Tony Rickardsson och Speedwayen som heroiska kämpar som förtjänade att få priset men blev snuvade av en silvertjej med magsjuka.

 

Och så vad det där med kylan igen, i förra veckans krönika skrev jag helt utan belägg att det antagligen blir milt väder i december, perfekt för segling. Nu när vintern är här och det till och med ser ut som vi får en vit jul i södra Sverige, inser jag att det är mitt fel. Jag ber om ursäkt för att inte tog i trä och peppar peppar osv… om en vecka drar jag till Spanien och seglar.  

 

Segla vackert

 

 

Victor Västernäs

Victor@searchmagazine.seKOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

page1

DE FEM MEST LÄSTA

Lista: 5 värsta sakerna med att bo ...

Det finns självklart alltid två olika sidor när det kommer till att bo på båt mycket både positivt och negativt. Nedan kommer den negativa listan och tidiga...

Segling längs Kroatiens kust i en l...

Det finns många olika sätt att segla på och i, vilket gör seglingssp...

KOMIKERN GRIFF SOM SEGLADE MED BOB ...

I veckan som gick skrev vi om kändisar som älskar segling. Ytterligare en celebr...

Till salu: Mega cruiser Wally 145

Helg-feelingen är maxad och vi drömmer oss bort mot något stort och vacker...

Renovera din gamla Mirrorjolle och ...

För lite mer än 10 år sen började en av Sveriges minsta jolle med ful...
x