NÄSTA

Once in a lifetime experience; studiebesök hos Artemis!

November 20, 2012 @ 18:52:57   Foto Artemis Racing

7997468632_7390de50ec_b

1 AV 16

Julia Gross är en av seglarna från KSSS som fick chansen att göra drömresan till San Fransisco och göra ett studiebesök hos Artemis som inkluderade segling med AC45:an. Här är Julias berättelse om sin "once in a life time experience".

 

Det är inte många seglare som kan säga att man lärt sig att splitsa av en av proffsseglarna i Artemis Racing team. Inte heller är det många som hoppat på AC72-ans trampolin eller för den delen klamrat sig fast på en AC45-a i över 30 knop.

 

Att under sju dagar få vara en del av Artemis Racing team är det absolut häftigaste jag har varit med om. Aldrig tidigare har jag varit mållös flera dagar i rad. Inte en enda gång under resan räckte adjektiven till och det är nästan omöjligt att alla beskriva känslorna man hade inombords.

 

Det var otroligt att se den stora proffsiga organisation kring Artemisteamet, men också att inse hur mycket jobb det ligger bakom en satsning inför America’s cup.

Hakan hängde nere vid tårna när vi såg AC72-an för första gången. Vi fascinerades också av den enorma AC 72-vingen, av sjösättningen och vi var till och med fascinerade på gymmet, så det måste nog varit rätt coola personer som satt vid maskinen bredvid och tränade.

 

Bättre inspiration och motivation till den egna seglinssatsningen finns nog inte.

 

Det bästa av allt kanske ändå var då jag insåg att jag inte behöver komma till America’s cup för att uppleva de glädjerus seglarna får på AC-båtarna. Susar vi ut i vår nya 49erFX är känslan densamma, med eller utan vinge. I grund och botten är det segling det handlar om, fart ger höjd, hitta layline och allt det där man har lärt sig under åren ända sedan Optimistjollen. Seglarna kanske är med i världens tuffaste tävling, men efter seglingen är det ändå dags att mecka båt. Så nu när jag står i kylan i Sverige och splitsar tampar i ösregn så känns det ändå helt okej, för jag vet att på andra sidan jorden står världens bästa seglare och gör detsamma. Fast kanske inte i ösregn…

 

Jag kan inte tacka Artemis Racing och KSSS nog för denna fantastiska upplevelse. Det var en ”once in a lifetime experience” men jag ska nog se till att kämpa för att komma tillbaka i liknande sammanhang, gärna med min egen segling den gången.

Hej hopp

Julia

 

 


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Vattenskidor bakom Hobie 18 - (video)

Vem trodde att en liten Hobie 18 katamaran kunde dra en vattenskidåkare bakom sig? Detta klipp är från 1985 på Keuka Lake i New York.  

Francois Gabart slår ännu ett rekord!

Francois Gabart har nu korsat ekvatorn och fortsätter att utöka sin ledning mot d...

Kul eller farlig vinteraktivitet? -...

Ett gäng barn hoppar i en kanot som körs ner för en snöig backe ner i s...

Nyhet: Wauquiez Pilot Saloon 42

Sedan lanseringen av Pilot Saloon-serien 1991 har det franska varvet Wauquiez levererat mer...

Undoms-VM i Kina - Dag 1: Svenskbåt...

Idag gick första dagen av stapeln för Ungdoms-VM i segling där den bäst...
x