Breaking News Vendèe Globe!

Vendèe globe går in på sin andra vecka och redan har det varit mycket tillbud med skador på båtarna. Den femte att bryta racet är fransmannen Jèrèmie Beyou som var tvungen att gå in i hamn på Cape Verde för att reparera sin köl. Då det i seglingsföreskrifterna står att man inte får ta någon hjälp utifrån var han tvungen att meddela att han inte kunde fortsätta racet.

Det betyder att det nu bara är 15 båtar kvar i racet, tidigare har Samantha Davies, Louis Burton, Kito de Pavant och Marc Guillemot fått bryta tävlingen. Även brittiska Alex Thomsen på Hugo Boss hade materialproblem, hans generator slets av båten och skadade den stång som binder de båda rodren samman. När denna stång gick sönder broachade båten då inget längre höll rodret på rätt kurs.

Efter att ha stannat helt i en halvtimme kunde jobbet med att reperara stången börja, ett riktigt Macgyver jobb i 18 knop för Alex Thomsen. Se videon nedan.

Trots haveriet är Alex Thomsen med i toppgruppen på sex båtar som alla ligger inom 62 nm från den ledande Armel Le Cleac h på Banque Populaire. Mer Vendèe Globe

Top