Tanzacat: segling i Tanzania!

En av våra seglingsvänner, Jesper Gunneling, är i Tanzania och jobbar som Optimistjolle caoch. Han har skickat en rapport och massor av härliga bilder från en katamarantävling vid namn Tanzacat. Det är alltid kul med rapporter från exotiska seglingsdestinationer och när Jesper har kommit tillrätta liter mer där nere har han lovat att ge oss en inblick mer grundlig inblick i seglingslivet i Tanzania. Nu njuter vi av härliga bilder med blågrönt vatten och en bekantskap med en katamarantävling vi inte kände till tidigare.

TanzaCat

TanzaCat är en tävling nere i Tanzania vid klubben Dar Es Salaam Yacht Club. Ett riktigt stort tävling som varar i nio dagar och som lockar över 50 katamaraner. De första två dagarna är det race på vattnet utanför klubben och det riktigt fina förhållanden med bra publik möjligheter. På måndag bär det sedan av mot Zanzibar. Från DYC seglar man över till Zanzibar i hobie 16, hobie tiger, wildcat, nacra med mera. De gör även lite olika stopp vid mindre öar för lunch paus. Under tisdag och onsdag är det olika aktiviteter utöver seglingen på Zanzibar. Torsdag seglar man tillbaka till Dar Es Salaam. Det två sista dagarna (fredag och lördag) fortsätter fleetracen i tävlingen Tanzacat utanför klubben...



Det har varit många olika nationer med då seglare med olika nationaliteter bor här nere. Bland annat Tyskland, Sverige, England. Sedan har de även varit seglare från Syd Afrika och Holland som tagit sig ner hit.



Vinnare av allt var Gunnar Larsen tillsammans med Frank de Waard  De seglade mycket stabilt och valde att åka in sista racet då de bara behövde räkna spikar. Nästan lika bra gick det för vinnaren av Hobie16 klassen, men fick dock räkna med en tvåa då han seglade fel bana i 13e racet och fick en DNF där han var först i mål och som han inte visste.


mvh Jesper Gunneling

Mer information om tävlingen finns här

Top