NÄSTA

Americas Cup the game! AC45 segling i mobilen!

September 03, 2012 @ 14:04:55   Foto

Panik vi lutar för mycket

1 AV 11

Förra veckan skrev vi om Nautical terms appen som hjälpte dig att använda de rätta båt termerna på engelska, den här veckan var vi ute efter lite mer action. Americas Cup the game, med undertiteln the fastest boat the best sailors låter väldigt lockande. Appen är gratis och introt till spelet är väldigt lovande, med klipp från de riktiga båtarna på samma sätt som i Americas Cup Uncovered.

 

 

Speedtrial

Innan spelet börjar får man välja vilket team man vill segla med, Artemis, Ben Ainslie Racing, Team China, Team Emirates New Zealand, Team Energy, Luna Rossa, Oracle Racing eller Team Korea står till förfogande. Tyvärr är rorsmännen inte riktigt up to date, bland annat kan man inte segla Oracle med en frustande Russel Coutts men väl med Loick Peyron på Team Energy.

 

Artemis

Det går att välja att segla med Terry Hutchinson och Artemis


Ben Ainslie

eller välj att segla med Ben Ainslie.

 

 

Spelet går ut på att manövrera sin AC45:a från start till mål på en halvvindsbana i en speedtrial. Man har möjlighet att styra båten genom att antingen att vrida på telefonen eller trycka till höger/vänster om båten.

start

 Starten av racet

 

Över banan varierar vindstyrkan, vilket realistiskt syns på de mörka partierna på havet. När katamaranen seglar in i byarna ökar farten och lutet. Om man seglar lite för högt i vind i byarna börjar båten luta mycket och panikknappen visas på skärmen. Om man trycker på denna panikknapp verkar det som man släpper storskotet helt, båten trillar ner på båda skroven och saktar ner.

 

 

Om man inte hinner falla av i det ökade trycket finns risken att din AC45:a kapsejsar och då är det game over. Seglingskänslan är faktiskt ganska bra, styrningen och hur båten svarar mot ökning och minskning av vinden känns realistiska. Vindförhållandena är olika i varje försök precis som det ska vara, hur skulle det annars gå att förklara bort ett dåligt resultat om man inte kan skylla på otur med vinden.

 

 

kapsejsar

Kapsejsat AC45:a

 

 

Sätt rekord

 

För att få till en riktigt bra tid på måste man hitta ett optimalt spår, med så mycket vind som möjligt och så kort väg som möjligt. Det lönar sig säkert att falla av lite i byarna när man har byggt upp farten och försöka bibehålla farten tills nästa tryck kommer. Det gäller också att ha perfekt lut på båten, så att det ena skrovet precis lyfter. Rekordet på resan från Göteborg ner till Gardasjön är 33,19 och det står sig fortfarande, utmana mig gärna! Alla fem personer satt vid något tillfälle och svor över att rekordtiden inte gick att slå, totalt gjorde vi över 300 försök. När man slagit rekord kan man dela sin tid på facebook så att alla polarna ser vilken fantastisk seglare man är.

 

 

topplistan

Tiden att slå är 33,19

 

Saknar matchrace och fleetrace

Det som är problemet med spelet är att det inte finns några ytterligare spelformat, speedtrial är det ända och det tröttnar man eventuellt på ganska snabbt. Att vinden vrider 180 grader efter varje race är inte tillräckligt som variation. Det är synd att man inte gjort någon fleetrace eller matchrace version av spelet då kunde det bli riktigt roligt. Nu är spelet beroende framkallande men inte särskilt underhållande, om man får igång lite tävling mot kompisarna kan det bli ett roligt inslag när man har för mycket tid över.

 

 

Victor Västernäs

victor@searchmagazine.se

 

Nedan följer fler bilder från spelet...


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

5 fantastiska platser som bara nås ...

Det finns så otroligt många olika plaser på jorden och den ena överträffar den andra. Många platser är än osedda och andra nås bara med b&ari...

Vårtecken till 100 % i Uppsala (vid...

I Uppsala nalkas det vår och seglarna klättrar på väggarna för a...

Svenska Radial killar topp 10 på JEM

Ludde Lindqvist och Olle Lindbom blev topp 10 på JEM i Laser Radial i veckan....

Städningen fortsätter efter stormen...

Stormen Emma tog över norra Wales i mars och än idag pågår städn...

Tom Cruise seglar (video)

Minns ni inför finalen 2013 i America´s Cup när Tom Cruise kom på bes...x