NÄSTA

Sally Barkow till Lysekil Women’s Match! Tredje gången gillt?

Juli 26, 2012 @ 06:18:41   Foto Dan Ljungsvik/Lysekil Women’s Match

Lysekil Women’s Match. Foto Dan Ljungsvik

1 AV 1

Med mindre än två veckor till starten av Lysekil Women’s Match bekräftar nu flerfaldiga världsmästarinnan i matchracing, Sally Barkow från USA, att hon kommer till seglingarna. Nu kan titelförsvarande danskan Camilla Ulrikkeholm, hemmahoppet Marie Björling Duell och övriga deltagare se fram emot ännu tuffare matcher på Lysekilsvattnen den 6-11 augusti:

– Vi kommer för att vinna, helt klart. Men också för att det alltid är så roligt att segla i Lysekil, deklarerar Barkow på telefon hemifrån Nashotah i Wisconsin.

– Sally är ett toppnamn inom dammatchracing och det känns fantastiskt att hon kommer till Lysekil igen, kommenterar Anna Holmdahl White, projektledare för Lysekil Women’s Match.

 

Sally Barkow är 32 år och en av världens absolut mest rutinerade kvinnliga matchracingskeppare. Två gånger har hon utsetts till Rolex Yachtswoman of the Year; årets seglare. Redan 2004 kom hon till premiärupplagan av Lysekil Women’s Match som nybliven världsmästarinna, en titel som hon försvarade året därpå. Efter OS-seglingarna i Yngling i Qingdao 2008 var hon tillbaka i Lysekil när tävlingen hade VM-status 2009. Och nu får vi alltså se den framgångsrika amerikanskan på bohuslänska vatten igen, i årets tävling den 6-11 augusti. Ska det bli tredje gången gillt för Barkow, som ännu inte lyckats vinna Lysekil Women’s Match och förstapriset på 100 000 kronor?

– Besättningen är en ny konstellation, men tillsammans har vi mycket stor erfarenhet av matchracing. Utmaningen i Lysekil blir att få ihop laget och tillsammans lära känna de stora båtarna som seglas där. Vi tycker att det ska bli väldigt roligt och ser fram emot att prestera på toppnivå, säger Sally Barkow.

 

Intresset för de ”vanliga” tävlingarna världen över i matchracing för damer, med Lysekil Women’s Match som den mest tongivande, kommer att öka nu när dammatchracingen försvinner från OS-programmet efter årets seglingar i Weymouth. Det tror åtminstone Sally Barkow, som ser årets Lysekilstävling som avstampet på en ny satsning:

– Framöver kommer jag och min nya besättning att segla fler tävlingar på världstouren i matchracing. Jag gillar att segla större båtar, avslöjar hon.

Vilka är då Sally Barkows bästa Lysekilsminnen?

– Riktigt roliga seglingar, utmanande båtar och den fantastiska arenan. Och så några trevliga fester förstås, tillägger hon med ett skratt.

 

Fakta Sally Barkow:

Ålder 32 år

Hemort Nashotah, Wisconsin

Hemmaklubb Pine Lake Yacht Club

Världsranking 5

Rolex Yachtswoman of the Year 2005 och 2007

Världsmästarinna i matchracing 2004 och 2005

Har seglat Lysekil Women’s Match 2004 (slutade nia) och 2009 (sjua)

 

Övriga klara deltagare i Lysekil Women’s Match 6-11 augusti 2012:

Camilla Ulrikkeholm, Danmark, titelförsvarare

Marie Björling Duell, Sverige

Alexa Bezel, Schweiz

Silvia Roca Mata, Spanien

Petra Kliba, Kroatien

Mandy Mulder, Nederländerna

Anna Kjellgren, Sverige

Caroline Sylvan, Sverige

 

Lysekil Women's Match är med 300 000 SEK i prispengar världens största årligen återkommande tävling i matchracingsegling för damer, vad gäller mixen publik, publicitet och prispengar. I matchracing möts besättningarna två och två i spännande dueller som lätt kan förstås och följas av publiken.

 

Tio av världens främsta kvinnliga matchracingbesättningar deltar i den sjunde upplagan av Lysekil Women's Match, som arrangeras av Sailnet Lysekil AB i samarbete med Lysekils SS Gullmar.

 

Huvudsponsor för Lysekil Women’s Match är Preem. Midroc, Phonera, Musto, Svitzer och Liros är partners och Lysekils Kommun värdstad.

 

Följ tävlingarna på radion. Mix Megapol 101,5 direktsänder tävlingarna lokalt under hela evenemanget.

 

www.lysekilwomensmatch.se

http://www.facebook.com/lysekilwomensmatch


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Collberg vann Express-SM i Nynäshamn

"Årets SM i Express lockade 20 båtar till startlinjen i Nynäshamn. Med en fullständigt lysande serie på 1-1-1-1-1-1-1-DNS vann Expresslegenden Michael Collberg med SW...

Uppdatering från Yrvind

Yrvind avbröt som bekant sin seglats. Men han har inte givit upp. Här uppdaterar ...

Tjörn Runt by COWI 2018 – en kappse...

55:e upplagan av Tjörn Runt by COWI går av stapeln lördagen den 18 augusti ...

Alex Thomson om nästa "Volvo" Ocean...

Alex Thomson är nog mest känd för sina pr-trick som Mast Walk. Men han har o...

Video: Drama på Lysekil Women's Match

Sanna Mattsson och Swedish Womens Match Racing Team lyckades mycket starkt kvala in till Lysek...x