NÄSTA

Svenskmöte i kvartsfinalen i Stena Match Cup Sweden

Juli 05, 2012 @ 19:35:12   Foto Dan Ljungsvik

Johnie Berntsson. Foto Dan Ljungsvik

1 AV 1

Torsdagen bjöd på fantastisk segling i Stena Match Cup Sweden inför klippor fulla av solande och badande åskådare. Svenskhoppen Björn Hansen och Johnie Berntsson gick båda vidare med nio poäng och kommer att mötas i kvartsfinalseglingarna imorgon.

 

Berntsson kom tillbaka övertygande efter en tung inledning och avslutade med sju raka vinster för att säkra sitt avancemang. Phil Robertson från Nya Zeeland vann den mycket jämna grundomgången på 10 poäng, samma som tvåan Peter Gilmour. Bakom Robertson och Gilmour följde fyra seglare som gick vidare med nio poäng vardera. På tredje plats kom regerande världsmästaren Ian Williams och fyra slutade Keith Swinton från Australien tätt följd av Hansen och Berntsson.

 

De två unga nordiska skepparna Joachim Aschenbrenner från Danmark och svenske Viktor Ogeman har seglat färdigt. Göteborgsseglaren Ogeman tog endast en vinst under Round robin-serien, men gjorde det å andra sidan mot seriens kanske tuffaste motståndare, britten Ian Williams. Aschenbrenner gick klart bättre mot världseliten och var millimetrar från att få segla vidare med fem inseglade poäng. Det danska teamet slutade på nionde plats, precis på fel sida om kvartsfinalsträcket.

 

De fyra högst placerade seglarna fick sedan välja sina motståndare till kvartsfinalerna. Det spetsar till stämningen ytterligare i de tuffa seglingsduellerna på vattnet när tävlingen går in i vinna eller försvinna-fasen, mot semifinalen på lördag.

 

Ettan Phil Robertson valde att segla mot Reuben Corbett, ett val som han baserade på att Corbett haft tuffast att ta sig till kvartsfinal. Nya Zeeländaren hade dock en förklaring till resultatet under veckan.

 

– Jag har haft tandvärk hela veckan, men det är åtgärdat nu, så vi har sparat segrarna till resten av regattan.

 

Veteranen Peter Gilmour kommer att segla mot Keith Swinton som han tog en övertygande seger mot under dagen.

 

– Vi gav Peter en enkel poäng idag, men imorgon ska vi vara vassare i våra starter, det är dags för Gilmour att lämna över till oss yngre seglare, sa Swinton.

 

Ian Williams valde att möta fransmannen Pierra-Antoine Morvan i sin kvartsfinal, och visste precis hur han skulle lyckas.

 

– Vi har lärt oss av Peter Gilmour att alltid vinna mer än vi förlorar och det är så vi ska försvara titeln här på Marstrand, sa den regerande världsmästaren.

 

Valen av motståndare ledde till ett helsvenskt möte i den fjärde kvartsfinalen där Björn Hansen tar sig an Johnie Berntsson i ett möte som kan bli hur tufft som helst.

 

– Vi känner oss starka och har bra fart i båten, det hade naturligtvis varit roligare att möte Johnie i en final, men nu har vi i alla fall säkrat svenskt deltagande i semifinalerna, berättade Hansen.

 

Kvartsfinalerna inleds fredag kl 09:00 och pågår under hela dagen. På lördag följer semifinal- och finalseglingar följt av prisutdelningsceremoni.


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Mr.Rogers - världens vänligaste val?

Denna knölval har visat upp sig vid tre olika tillfällen utanför Long Beach, Kalifornien och har fått namnet Mr.Rogers på grund av sin vänlighet.

Tekniska problem för ledaren av ROR...

Finska Ludde Ingvalls CQS fick ett stort bakslag i RORC Transatlantic Race efter ett tekni...

Video: Superyacht värd 25 miljoner ...

Du behöver aldrig få dåligt samvete för dina dåliga tillä...

Till Salu: Wally Yachts Inti3

Den 24 meter långa yachten Initi3 har lagts ut till försäljning av Ocean I...

Video: Hallberg-Rassy 48 i Hårt Väder

Hallberg-Rassy är känt för att vara tunga, stabila, sjövärdiga b&...
x