Lysekil laddar för seglingsfest

Du missar väl inte en av årets stora kappseglingshändelser? Mellan den 6 och 11 augusti kommer många av världens främsta dambesättningar i matchracing till den bohuslänska seglingsmetropolen Lysekil för att göra upp i prestigefyllda Lysekil Women’s Match. Den gedigna mediatäckningen och det stora publikintresset tillsammans med den generösa prispotten på 300 000 kronor innebär att Lysekil Women’s Match är den mest eftertraktade årligen återkommande damtävlingen i matchracing i världen.

Vad är det då som gör Lysekil så lockande och unikt som matchracingarena? Först och främst så har åskådarna fantastiska möjligheter att från Släggös naturliga läktare följa de rafflande uppgörelserna på Kyrkviken. Där drabbar de rutinerade besättningarna samman i spännande 20-minutersmatcher båt mot båt, som får alla människorna på Släggös klippor att kippa efter andan. Seglarna själva njuter fullt ut av uppmärksamheten och publikkontakten:

– Absolut! Den härliga stämningen och stödet från publiken lockar minst lika mycket som prispengarna, säger danska fjolårssegraren Camilla Ulrikkeholm, som förstås återkommer senare i sommar för att försvara sin titel.

Arrangerande Sailnet och Lysekils SS Gullmar erbjuder dessutom initierade rapporter från en kommentator ute på vattnet, som du kan höra antingen i högtalare över publikområdet eller via den officiella radiokanalen Mix Megapol på 101,5:

– Alla besökare är väldigt viktiga för oss, så ambitionen är alltid att ställa upp med det lilla extra, säger Anna Holmdahl White, seglingstävlingens initiativtagare och projektledare.

Även på landbacken är det i Havsbadsparken tätt mellan sponsortälten och aktiviteterna, med artistuppträdanden, servering av havets läckerheter och mycket roligt på gång.

Fakta om Lysekil Women’s Match 2012

12 av världens främsta kvinnliga skeppare

Seglas i båttypen DS 37

Sex damers besättning på varje båt

Intensiva matcher på cirka 20 minuter

Lätt att följa och förstå från berget

300 000 kronor i prispengar

Artister, servering och fullt drag i Havsbadsparken!

www.lysekilwomensmatch.se

Top