NÄSTA

Mindre än 100 dagar till Lysekil Women’s Match!

Maj 01, 2012 @ 11:34:09   Foto Dan Ljungsvik/LWM

lysekil

1 AV 2

 Pressrealease från Lysekil Women Match race.:


I sommar drabbar världens främsta dambesättningar återigen samman i rafflande matchracingmöten på Kyrkviken i Lysekil. Den 6 – 11 augusti är det dags för sjunde upplagan av Lysekil Women’s Match, med en prispott på hela 300 000 kronor:


– Den härliga stämningen och det starka stödet från åskådarna på Släggö lockar minst lika mycket som prispengarna, skrattar danska fjolårssegraren Camilla Ulrikkeholm, som givetvis återkommer för att försvara sin titel.

 

2004 seglades Lysekil Women’s Match för första gången. I morgon lördag är det 100 dagar till den 6 augusti, då årets tävling drar igång. I fjolårets final vann Camilla Ulrikkeholm över australiensiskan Nicole Souter med tre raka matchsegrar, och i sommar laddar hon med VM i Långedrag för att komma i toppform till Lysekil Women’s Match:


– Ja, det blir två stora tävlingar för oss på den svenska västkusten i sommar, men det har vi förstås inget emot, säger Camilla Ulrikkeholm, som tillsammans med sina fem besättningsmedlemmar tävlar för KDY i Skovshoved.


Vid detta danska matchracingcenter i Öresund drillas besättningarna i likadana båtar som tävlingsbåtarna i Lysekil Women’s Match. Det handlar om 11 meter långa och 4 ton tunga kappseglingsredskap av typen DS 37, speciellt utvecklade för snabba manövrer och täta möten i matchracing:


– Det är förstås en fördel för oss att få segla i likadana båtar som på hemmavattnen, men vind, ström och det taktiska spelet på banan påverkar ju också resultatet en hel del, påpekar Camilla Ulrikkeholm.

 

För initiativtagaren och projektledaren Anna Holmdahl White och hennes stab från arrangerande Sailnet och Lysekils SS Gullmar, är det 100 bråda dagar som nu återstår till tävlingsstarten:


– Det är roligt att vara igång med förberedelserna, som går planenligt. Många av de inbjudna seglarna vill gärna komma tillbaka till Lysekil och försöker få in evenemanget i sin späckade tävlingsplanering, kommenterar Anna Holmdahl White, och ber att få återkomma med presentation av fler deltagande världsstjärnor under våren.


– Ja, vi har några riktigt intressanta namn på gång, som säkerligen kommer att ge den initierade publiken en lika spektakulär seglingsshow som de har vant sig vid att få i Lysekil under matchracingseglingarna, avslutar Anna Holmdahl White.

 

 

Lysekil Women's Match är med 300 000 SEK i prispengar världens största tävling i matchracingsegling för damer, vad gäller mixen publik, media och prispengar. I matchracing möts besättningarna två och två i spännande dueller som lätt kan förstås och följas av publiken.


Tolv av världens främsta kvinnliga matchracingbesättningar deltar i den sjunde upplagan av Lysekil Women's Match, som arrangeras av Sailnet Lysekil AB i samarbete med Lysekils SS Gullmar.KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

page1

DE FEM MEST LÄSTA

Mange Olsson-priset till Santiago L...

Pressm meddelande: Den argentinska seglaren och olympiska guldmedaljören Santiago "Santi" Lange har tilldelats Magnus ”Mange” Olsson Priset 2017. Den 55 år unga seglar...

Yrvind har satt datum för avfärd (v...

Sven Yrvind börjar se slutet. Det som saknas är färg, el, roder och en Yulo...

TBT: Nära skjuter ingen hare

TBT: Efter den här starten tar det en ganska lång stund innan funktionärsb...

HONG KONG-LAGET MEDDELAR SITT DELTA...

Denna vecka tycks bli riktigt intensiv när det kommer till nyheter från Volvo O...

Möt Artemis Racings Andreas Axelsso...

Artemis är ett lag som stoltserar med den svenska flaggan och som är måna ...
x