NÄSTA

Veckans junior(12) Lovisa Karlsson

April 24, 2012 @ 04:44:58   Foto Per Frykholm

308928_240625485990540_240605912659164_555092_723162553_n

1 AV 2

Äntligen är veckans junior tillbaka efter ett utdraget påskuppehåll. Lovisa Karlsson från Hjuviks båtklubb är det som sätter igång följetången igen. Lovisa seglar laser radial och går på Lerums Seglargymnasium. När Lovisa började i segelskola fanns inga tankar på att hon skulle ha seglingen som idrott, hennes föräldrar tyckte att det det var bra med lite sjövett. Nu har hon nyligen varit nere i Gardasjön där man kan träna läns en hel dag och komma tillbaka till samma hamn.

 

Ålder:16

Modersklubb: Hjuviks BK

Seglar: Laser Radial

Har seglat tidigare: Optimist, E-jolle

                        

7 Snabba frågor

Lä/lovartsstart

Kantbrännare/mittseglare 

Pastasallad/mackor

Sandhamn/Marstrand                        

Salt/Sött     

hängband/trapets

Platt vatten/vågor

Ström/inte ström


 

 

 

Du har nyligen varit nere i Gardasjön vad gjorde du där och hur var det?

 

Vi tränade, seglade vi en Europa cup i laser och sen tränade vi igen. Vi åkte dit med Lerumsgymnasiet och Motala seglargymnasium var också där. Europa cupen var för alla lasrar, det var min andra tävling i laser och det var många båtar. Jag tyckte att det var ganska svårseglat.

Fokus låg mycket på att komma in i båten och starter inför tävlingen. Efter regattan körde vi två dagar med bara läns, det är speciellt med Garda-sjön att vinden vänder från nord till syd mitt på dagen.

 

 

Hur börja de du segla:

Mamma och pappa satte mig i seglar skola när jag var liten. De har inte seglat själva, men tyckte det var bra att jag fick lite sjövett. Jag började i Hjuvik med optimist nybörjarkurs tillsammans med min stora syster. Jag tyckte det var roligt, så året efter fortsatte jag med fortsättningskurs och efter det så ringde klubben och fråga om jag och min syster ville börja i kappseglingsskola.

 

Vad gillar du med segling?

Att det aldrig är samma, att det alltid är något nytt, aldrig likadana förhållanden, det är fritt!  

Vad är dina styrkor och svagheter som seglare?

Jag gillar att köra mycket fart och att ha driv i båten. Jag kan hålla hög fart på båten. Mina svagheter är nog taktik och strategi, att läsa vinden på både kryss och länsen och sen förhålla sig mot de andra båtarna utifrån det.

För att bli en bra seglare måste man vara allsidig, vara bra i alla vindar och alla förhållanden. Det handlar mycket om att man träna upp sina dåliga egenskaper.

 

 

Vad ser du fram emot under säsongen som kommer?

Jag skall försöka kvalificera mig för ISAF VM, så kvalen till den tävlingen blir viktiga. Sen skall jag segla JEM och JSM också i sommar.

 

 

Hur var det att byta från e-jolle till Laser radial?

Jag hade hört ganska mycket negativa saker om laser innan jag började, att den skulle vara tung och jobbig, men jag tycker den är roligare än e-jollen. Den passar mig, den är mer stabil och mer ”kötta”.

 

 

Hur är det att gå på seglar gymnasium?

Jag tycker det är skit bra, det är ett väldigt bra sätt att kombinera seglingen och skolan om man vill satsa. Väldigt bra tränare, det är lätt att kombinera jag skulle aldrig kunnat träna så här mycket annars. Jag bor kvar hemma i Göteborg och pendlar till Lerum, det är rätt chill att få mat hemma och slippa diska och tvätta.

 

Vem skall vara nästa veckas junior?

 Alexander Nuija


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Har du tröttnat på allt som växer p...

Har du tröttnat på allt som växer på båten? Tröttnat på att behöva simma ner och tvätta eller behöva ta upp båten och tvätta? ...

Grön energi ombord (VIDEO)

Manoj Barghava blev miljardär på energidrycken 5-hour energy. 2015 bestämde...

Upplåsbar livsförsäkring

Man måste ha respekt för havet och veta att till och med den bäste kan fall...

Nya bilder på Vestas visar att inci...

Endast 30 sjömil från mål på etappen från Melbourne till Hongk...

Maseratis rekordförsök - update

Rutten mellan Hong-Kong och London är en klassisk rutt som seglades frekvent i slutet ...x