NÄSTA

Det bästa som hänt svensksegling!

Februari 28, 2012 @ 20:26:27   Foto Malcolm Hanes

Åf-offshore-race

1 AV 1

Till sommaren kommer starten för ÅF Offshore race(Gotland Runt) att gå inne i Stockholms innerstad. Ca 300 båtar kommer att navigera sig fram genom Stockholms skärgård ut till Sandhamn och sen runt Gotland. Det här måste vara det bästa som kunde hända för svensk segling, vilken fantastiskt uppvisning av vår sport.


 

För en gång skull kan jag tänka mig att segling kommer att synas i media och för den breda massan. För vanlig media är det för en gång skull lätt att göra reportage från seglingstävlingar. Dels är det i Stockholm vilket ofta är en förutsättning för att komma med i riksmedia, dels behöver reportrarna inte lära sig krångliga kappseglingsregler, utan allt man behöver göra är filma glada människor som solar och festar med massa segelbåtar i bakgrunden.

 

För det sportsliga kommer sannolikt inte hamna i fokus, möjligtvis att man visar någon sekvens med en glad skeppare som sprutar champagne, men det gör liksom inget. Det gör inget för att fler kommer ändå att lockas att prova på segling då att det verkar vara en schysst livsstil, vilket det är.

 

Drömscenariot i sommar hade varit att vi dessutom får en olympisk guldmedalj med oss från London. Då får vi fokus även på det sportsliga och kanske kan skapa riktiga sportstjärnor. Till 2013 måste sen den/de olympiska guldmedaljörerna vara med på ÅF Offshore Race då kopplar vi samman det sportliga och livsstilen, bollaboomballabam, äntligen kan vi förvänta oss en seglingsboom.    

 

Victor Västernäs

Victor@searchmagazine.se

 

Se 2012 promo film och pressrelease
KOMMENTERA

GerhardPosted February 28, 2012 at 21:15

Kan bara hålla med! För en gång skull är det bra med segling nära land och att man begriper att det är kölbåtar, livsstil som skapar intresse.
Reply
JacobPosted February 28, 2012 at 22:24

Helt rätt! Då kanske vi äntligen kan få se lite VOR och Americas Cup coverage i vanliga TV kanaler också!
Reply
Mårten HedlundPosted February 29, 2012 at 08:02

Lite väl överdrivet om att det är det bästa som har hänt svensk segling. Det är som att säga att Vasaloppet är det bästa som har hänt svensk skidsport eller att Vansbrosimningen är det bästa som har hänt svensk simsport osv.. Visst är det kul att svensk seglings Vasalopp flyttar in ibland Stockholms öar men det finns mycket annat som har hänt i seglingsevenemangsväg som är bra mycket bättre för svensk segling. Däremot så vill jag säga grattis till ÅF för en god marknadsinvestering. Mårten
Reply
JVPosted February 29, 2012 at 09:53

Bra tänkt med att ha det inne i stan. Andra delen av planen med ett OS-guld låter ju som en bra ide också ! Frågan är bara vem det blir ? Skall Fredrik & Mad Max få stolpe in i medalracet i år ?
Reply
Victor VästernäsPosted February 29, 2012 at 12:40

Klart om att man tycka att autopiloten, rullfock eller Pelle Pettersson är det bästa som hänt svensksegling, det är ju naturligtvis väldigt subjektivt. Jag tror att för seglingsintresset och uppmärksamheten är det här det bästa som hänt på väldigt länge. Jag tror för övrig att Vasaloppet och Vansbrosimningen är bland det bästa som hänt skid resp simsporten. Funderar vidare lite med namnet på tävlingen, känner att ÅF OFFSHORE race inte är så rättvisande när en stor del av tävlingen faktiskt kommer vara inshore. Offshore låter kanske mer dramatisk och farligt?
Reply

KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

page1

DE FEM MEST LÄSTA

TBT: Sjunkande båt på Round The Isl...

TBT: En mardröm för alla båtälskare är förstås är att båten ska sjunka. På Round The Island Race i somras hände just detta för...

Efter all väntan, nu har ORACLE slä...

Då var dagen kommen för ORACLE Team USA att presentera och sjösätta d...

Exklusiv video: Cykeldriven AC50

Vi rapporterade igår om de

Mooringo uppdaterar systemet

I ett tidigare i...

Nu är det officiellt, här är Nya Ze...

Två dagar i rad har vi kunnat visa bilder på båten med de revolutioneran...
x