NÄSTA

Quiksilver ROXY Radar - delfinal i talangtävlingen Radar

Februari 21, 2011 @ 08:09:41   Foto www.quiksilverlive.com

Jesper Trägårdh fotograf Simon Berggren

1 AV 4

Quiksilver ROXY Radar är en tävling för unga skid- och snowboardtalanger i åldern 8-14 år. Deltagarna har med egna filmer och bilder anmält sig till tävlingen, varav 15 åkare tog sig till första delfinalen i Lindvallen, Sälen, den 18 februari. Tävlingen pågår samtidigt i 12 europeiska länder. Till nästa delfinal i Tignes, Frankrike, går 18 åkare vidare och tävlar om 1 års kontrakt med Quiksilver och ROXY samt frikort till Winter X-Games.


 

Fredagsmorgonen bjöd på ett vinterlikt fjällandskap med snöklädda granar, strålande sol och en temperatur på -10. Förväntansfulla och peppade samlades gruppen med åkare för att ta sig upp till den välshapade Pink Park. Parken har ett av Sveriges största utbud av hopp och rails på olika nivåer. Jakob Wilhelmsson som är Quiksilvers egen teamåkaren sedan 12 år tillbaka var Radar team captain och lotsade gruppen runt hela dagen. ”Stämningen bland åkarna är jättebra, de supportar varandra och verkar ha mycket roligt. De är alla mycket talangfulla och visar upp imponerande åkning”, säger Jakob.

 

Filmandet började med åkning i de mindre blåa hoppen. Alla deltagare var peppade och visade redan där nivån på åkningen. Åkarna fortsatte leverera på de röda railsen och boxarna. Redan efter ett par åk verkade allas nervositet ha släppts och ingen brydde sig längre om filmaren och fotograferna som hela tiden stod i deras närhet.

 

Tricks som satts var allt mellan front flipp och 900. Den yngsta deltagaren 8 år satte en grym frontside boardslide på en av de längsta boxarna.

 

Efter en värmande lunch på Gustav Bar & Grill var alla ivriga köra igen. Nu var det dags för de svarta hoppen där åkarna fortsatte ladda på. Som avslutning på dagen deltog alla i Quiksilver ROXY Session en tävling öppen för alla i parkområdet Playground. Åken på boxarna och railsen tog ut deltagarna sista energi.

 

”Det skulle vara jättekul om vi kunde hitta en eller flera åkare som kan få chansen att göra samma resa som jag. Att vara en duktig åkare och tidigt få en sponsor ger stora framtida möjligheter”, menar Jakob.

 

Den 26 februari läggs deltagarnas filmklipp ut på Quiksilver ROXY Radar www.quiksilverlive.com för att alla ska kunna rösta på sin favoritåkare.

 

Deltagare:

Olle Hed, 8 år

Lucas Söderberg, 9 år

Elias Hofling, 10 år

Isac Monch, 10 år

Marco Kristoffersson, 12 år

Jesper Landmark, 12 år

Malte Hamréus, 12 år

Jesper Trägårdh, 11 år

Johan Svensson, 12 år

Emil Jobs, 12 år

Max Joners, 13 år

Edwin Hed, 13 år

Didrik Nilsson, 13 år

Amanda Gustavsson, 13 år

Hugo Atterlid, 13 årKOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

page1

DE FEM MEST LÄSTA

Otursdrabbad Coleman ger inte upp -...

Never ending story, det är vad Conrad Colemans Vendée Globe har blivit. Allt han vill är att gå i mål, men hans egen båt tycks motarbeta honom.

VECKANS 5 MEST LÄSTA: Nästa båt att...

Det är alltid intressant att summera föregående vecka utefter vad som var ...

Plötsligt händer det - Lasern går fort

Med mycket sarkasm och ändå lite sanning måste vi säga att det ä...

Vackra Träbåten La 28

Den här tyska båten har en magisk design och om du går förbi den kom...

Framtidens säkerhetsgrej: Radiostyr...

Det tekniska teamet som samarbetar med The Boatyard jobbar hårt och effektivt fö...
x