NÄSTA

Lady Godiva Sail Racing Team vinner årets upplaga av Göteborg Open sea Race

Augusti 12, 2018 @ 09:45:06   Foto GOR/Göteborgs Quinnliga Segelsällskap


1 AV 14

Starten för årets upplaga av Göteborg Open sea Race var planerad i princip när det blåste som mest i fredags. Tävlingsledningen beslutade att skjuta på starten och det dröjde ända till lördagsmorgonen innan det åtta båtar stora startfältet sköts iväg. Dessutom kortades banan ner. Här följer ett pressmeddelande från arrangören Göteborgs Quinnliga Segelsällskap. Stort grattis till vinnaren Lady Godiva Sail Racing Team.

 

Vill du se fler bilder från starten? Klicka på bilden ovan och bläddra med pilarna på höger och vänster sida.

 

Lady Godiva Sail Racing Team vann årets upplaga av Göteborg Open sea Race och försvarade titeln från förra året. Teamet har deltagit i havskappseglingen varje sommar sen tävlingen återupptogs 2015, och i år seglade; Carina Arvidsson, Joachim Keim, Mikael Wassmur, Jens Svanvik, Emma Sundén, Henrik Persson med skeppare Anders Dahlsjö.

 

Det blev till sist ett race, men en annorlunda version på grund av vädret. Efter att starten först blivit uppskjuten ett par timmar till kl 21 på fredagskvällen, samlades sedan skeppare och tävlingsledning strax före planerad start till ett andra skepparmöte. Gemensamt fattades beslutet att starta på lördag morgon istället och segla en förkortad bana. På kvällen hade vinden ökat igen till 13-14 m/s i medelvind och upp mot 18 m/s i byarna, med tanke på seglarnas säkerhet och för att undvika materialskador var alla överens om att det var rätt val. Havskappseglingen startade kl 6.00 och en förkortad bana seglades på cirka 54 Nm som gick från Långedrag via Trubaduren upp till Hätteberget, och sedan tillbaka ner till Trubaduren med avslut i Långedrag. Line honours gick till Progressiva Sail Racing.

 

Fullständiga resultat hittar du nedan. Mer om racet kan du läsa på www.gqss.se/goteborgopensearace samt facebooksidan GoteborgOpenseaRace.

 

Resultat Göteborg Open sea Race 2018.


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Göteborg Open sea Race 2018. Foto GOR/Göteborgs Quinnliga Segelsällskap

Lady Godiva Sail Racing Team vinner...

Starten för årets upplaga av Göteborg Open sea Race var planerad i princip när det blåste som mest i fredags. Tävlingsledningen beslutade att skjuta på start...

VM-silver till Max Salminen

Max Salminen vann VM-silver i Finnjolle i danska Århus. Max lyckades inte behål...

KVARTSFINALERNA IGÅNG I LYSEKIL WOM...

Under torsdagen avslutades grundomgången round-robin och kvartsfinalerna drog ig&arin...

Caprice Match Racing Team rapporter...

Kim Kling och hans Caprice Match Racing Team har klättrat på match racing-rankin...

LYSEKIL WOMEN’S MATCH BLIR OFFICIEL...

Internationella Seglarförbundet World Sailing har utsett Lysekil Women’s Match t...x