NÄSTA

Caprice Match Racing Team rapporterar från dag två på EM i Tallinn

Augusti 11, 2018 @ 12:41:48   Foto Aivo Kallas


1 AV 1

Kim Kling och hans Caprice Match Racing Team seglar just nu EM matchracing i Tallin. Här följer en rapport från tävlingens andra dag.

 

"Dag två här på EM i Tallinn började med mycket vind. Väldigt mycket vind. När grupp A gick ut för att slutföra sin grundomgång låg vinden på 8 m/s i medelvind och 18 m/s i byarna. Matcherna seglades utan spinnaker och det var mycket skador. Arrangören genomförde trots detta sina flighter och när det blev dags för vår grupp att köra sina sista matcher hade vinden lagt sig något. Seglingsledningen valde då att låta seglarna få använda spinnaker och lagom till vår match ökade vinden till den ursprungliga. Under vår förstakryss såg vi de andra matchernas båtar broacha, men vi lyckades hålla oss upprätt genom att segla konservativt. Vår match blev mycket spännande med luffningar på båda länsarna och en målgång där vi vann med någon decimeter.

 

Vinsten gav oss en biljett till kvartsfinalen som drar igång imorgon. Vi har ännu inte fått veta vilka vi seglar mot, men de med mest poäng i de två grupperna var Mati Sepp, Simon Bertheau och Eric Monnin. Sannolikt är att vi blir valda av någon av dessa.

 

I morgon fortsätter tävlingen, som sagt, med kvartsfinaler. Vi vet att motståndet kommer bli oerhört tufft, men har nu inget att förlora. Vi har seglat bättre än vad vår ranking säger och kommer ge allt vi har imorgon!"

 

Följ Kim Kling och hans Caprice Match Racing Team på Instagram @capricemrt och Facebook Caprice Match Racing Team.


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Anton och Fredrik mot VM-medalj

Med endast två seglingar kvar av VM i 470 seglar Anton Dahlberg/Fredrik Bergström ifrån i toppen. På tisdagen utökade de sin ledning i de extremt lätta sommar...

FAVORITER I TÄTEN EFTER LYSEKIL WOM...

Förra årets WIM Series-vinnare Pauline Courtois och hennes lag vann samtliga mat...

VM i Århus 49er LIVE

Idag är det dags för 49er-klasserna att stå i rampljuset när det är ...

Göteborg Open sea Race 2018. Foto GOR/Göteborgs Quinnliga Segelsällskap

Lady Godiva Sail Racing Team vinner...

Starten för årets upplaga av Göteborg Open sea Race var planerad i princip n&au...

Lysekil Womens Match LIVE

Pauline Courtois leder fortfarande världscuptävlingen i Lysekil, men det är t&a...x