NÄSTA

Bra vecka för svensklagen på World Match Racing Tour

Juli 30, 2018 @ 16:59:25   Foto drew malcolm


1 AV 5

Igår avslutades Match Cup Norway, den andra huvudtävlingen på World Match Racing Tour efter Marstrand och vi hade två svenska lag i semifinal för första gången på länge!

 

I grundomgångens fleetracing var det Ian Williams som seglade bäst, följt av Phil Robertson, Jonas Warrer och Måns Holmberg. Det innebar att dessa fyra lag gick direkt till semifinal medan resterande åtta lag gick fick segla match racing om de sista fyra platserna. Johnie Berntsson fick möta Nicklas Dackhammar. Nicklas och Essiq Racing Team med Jakob Wilson, Pontus Dackhammar och Fredrik Aurell vann den matchen med 3-0 och säkrade sin plats i kvartsfinalen.

 

I kvartsfinalen ställdes Måns Holmberg mot Ian Williams, medan Nicklas Dackhammar ställdes mot Harry Price. Holmberg, som hade med sig Axel Munkby, Sam Gilmour och Adam Negri stod för fina starter och lyckades vinna duellen med 3-2 i matcher i den skiftiga vinden i Risör, Norge.

 

 

Dackhammars match mot australiensarna ombord på Harry Price båt blev en riktig rysare. Det avgjordes inte förrän i den sista rundningen i det femte racet. Dackhammar kom in för barbord men med märkesplats, och Price tyckte att han lämnade tillräckligt med plats och kollision inträffade. Det tyckte varken Dackhammar eller domarna och vinsten gick till Sverige.

 

 

 

I semifinalen tog det tyvärr stopp för svensklagen. Dackhammar ställdes mot Phil Robertson och förlorade med 3-0. Holmberg fick möta Torvar Mirsky och förlorade med 3-1. Det innebar att det blev svenskmöte i match om tredjepris. Först till en seger och det blev en snabb match. Dackhammar välte i starten och Holmbergs team fick kliva upp på pallen.

 

 

Adam Negri, Sam Gilmour, Måns Holmberg, Axel Munkby

 

I finalen var det blev det 2-1 till Phil Robertson som fortsätter dominera på World Match Racing Tour.

 

Phil Robertson, Stewart Dodson, James Wierzbowski, Will Tiller


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Anton och Fredrik mot VM-medalj

Med endast två seglingar kvar av VM i 470 seglar Anton Dahlberg/Fredrik Bergström ifrån i toppen. På tisdagen utökade de sin ledning i de extremt lätta sommar...

FAVORITER I TÄTEN EFTER LYSEKIL WOM...

Förra årets WIM Series-vinnare Pauline Courtois och hennes lag vann samtliga mat...

VM i Århus 49er LIVE

Idag är det dags för 49er-klasserna att stå i rampljuset när det är ...

Göteborg Open sea Race 2018. Foto GOR/Göteborgs Quinnliga Segelsällskap

Lady Godiva Sail Racing Team vinner...

Starten för årets upplaga av Göteborg Open sea Race var planerad i princip n&au...

Lysekil Womens Match LIVE

Pauline Courtois leder fortfarande världscuptävlingen i Lysekil, men det är t&a...x