NÄSTA

Team Flohr Fernström ska integrera ensamkommande flyktingar genom segling

Juli 19, 2018 @ 09:57:46   Foto team flohr fernström


1 AV 1

Team Flohr Fernström håller tillsammans med Tjörns segelsällskap 20-22 juli i Skärhamn en seglarskola där ensamkommande flyktingar lär sig segla tillsammans med svenska ungdomar. Här kommer ett pressmeddelande från tjejerna.

 

Den 20-22 Juli sommaren 2018 håller ungdomarna Rebecca och Felicia, som är bland de bästa i Sverige på att segla 29er, ett seglingsläger för ensamkommande flyktingar och svenska ungdomar. Det kommer bli ett blandat gäng på ca 15 personer. Tillsammans kommer gruppen göra många roliga aktiviteter som matlagning, lekar, musikspelning men främst segling under ledning av Rebecca och Felicia.

 

Syftet med projektet är att ensamkommande flyktingar ska kunna integreras i samhället, lära sig något nytt tillsammans med andra svenska ungdomar. ”Jag träffar inte svenskar i min ålder så ofta, oftast är det äldre som erbjuder sig att hjälpa mig. Det är kul att nu få chansen,” säger Samir som är ensamkommande flykting och bor på Tjörn. Segling är en sport som många inte kan och därför kommer alla ungdomar in på samma kunskapsnivå, såväl de utländska som de svenska.

 

Ofta hamnar flyktingarna tyvärr efter i kunskapsnivå då de inte kan kulturen eller språket och här får de möjlighet att träffas under lika villkor. Här är alla nybörjare utom instruktörerna Felicia och Rebecca. Rebecca och Felicia, som tillsammans är team Flohr/Fernström, är två unga tjejer som lägger ner mycket av sin tid på segling då de elitsatsar inom 29er vilket är en snabb och fysiskt krävande jolle. Tjejerna går på seglargymnasiet i Lerum och har flyttat hemifrån för att kunna lägga ner mer tid på tränandet.

 

Men de brinner även för kulturella frågor därav iden med att få utgöra en skillnad för andra jämngamla som sällan ges möjlighet att testa på nya saker. ”Vi vill verkligen hitta ett sätt där vi kan hjälpa till och påverka samhället” säger Rebecca.

 

Följ team Flohr/Fernström på:

 

Instagram: team_flohrfernstom

Facebook: team Flohr/Fernström

Email: teamflohrfernstom@gmail.com


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Göteborg Open sea Race 2018. Foto GOR/Göteborgs Quinnliga Segelsällskap

Lady Godiva Sail Racing Team vinner...

Starten för årets upplaga av Göteborg Open sea Race var planerad i princip när det blåste som mest i fredags. Tävlingsledningen beslutade att skjuta på start...

VM-silver till Max Salminen

Max Salminen vann VM-silver i Finnjolle i danska Århus. Max lyckades inte behål...

KVARTSFINALERNA IGÅNG I LYSEKIL WOM...

Under torsdagen avslutades grundomgången round-robin och kvartsfinalerna drog ig&arin...

Caprice Match Racing Team rapporter...

Kim Kling och hans Caprice Match Racing Team har klättrat på match racing-rankin...

LYSEKIL WOMEN’S MATCH BLIR OFFICIEL...

Internationella Seglarförbundet World Sailing har utsett Lysekil Women’s Match t...x