NÄSTA

Team Pro4u utökar ledningen på VM

Juli 19, 2018 @ 09:21:55   Foto orc worlds


1 AV 3

Havskappseglings VM i Holland hade igår sin fjärde dag med två nya banrace. Det något lättare vindar ca 10-12 knop med mindre vågor och igen fint väder även om det inte var lika soligt som tidigare dagar. Här kommer en rapport från Team Pro4u som leder klass C!

 

Vi seglade riktigt bra idag och lyckades ta vår andra spik i VM i dagens andra race. Man nog kan säga att vi gjorde ett ganska optimalt race med allt från en bra start, bra manövrar, fin fart i båten och bra vägval. I dagens första race seglade vi också bra men kom inte riktigt iväg optimalt vid starten bland de 49 båtarna men jobbade sedan upp oss till en helt acceptabel 7,5 plats i det racet.

 

- Dagens andra race var superkul och att vara tredje båt i mål på ett fält av 49 båtar där vi mätetalsmässigt borde ha runt 13 båtar efter oss är riktigt häftigt och det är en härlig känsla när alla på båten jobbar ihop så bra som ett team och i princip gör vi inga misstag, säger Oskar Hellblom, keyboard.

 

Totalt sett har vi nu seglat 6 race av planerade 9 och vi har 32.5 poäng och leder VM's klass C med den största fleeten båtar med serien 6, 1(2), 13, 3 och 1. Efter 7 race kommer man kunna räkna bort en segling utom det långa havsracet som vi spikade vilket kommer ge oss en fördel mot några konkurrenter som inte gjorde så bra ifrån sig där. Vi ligger just nu 22 poäng före Franska J-112 J Lance 12 och 39 poäng före Tyska Italia 9.98 IMMAC, men det kommer ske lite förändringar när båtarna får börja räkna bort en segling.

 

 

- Vi kommer gå ut imorgon och segla precis som vanligt och vi vet att kommer vi iväg bra eller hyfsat i starten har vi både båtfart och manövrar som räcker till en topp 10 plats i fältet och gör vi två stabila race imorgon kan det räcka långt, säger Joakim Hoppe fördäck.

 

VM avslutas på fredag och planen är att det blir två banrace imorgon och ett sista på fredag.

 

- Jag är väldigt tillfreds med vår segling så här långt på VM och vi har utvecklat och förbättrat ett antal saker som vi har praktiserat under racen och som vi sett gett resultat, ett exempel är undanvindarna där hela besättning seglar extremt aktivt och vi har nu en modell som vi kommer använda i framtiden. Resultatmässigt kommer vi göra allt vi kan för att behålla den ledning vi haft ända från starten av VM, säger Patrik Forsgren ägare och skeppare.

 

Förhållandena och VM arrangemangen här i Haag har också varit fantasikt bra med en trevlig hamn med kort utsegling till banorna och fina banor att segla. Vi bor också väldigt bra i ett hus som ligger på bekvämt cykelavstånd till hamnen.

 

Resultaten efter 6 race i VM finns här.

 

Text: Anders Björk trim


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Anton och Fredrik mot VM-medalj

Med endast två seglingar kvar av VM i 470 seglar Anton Dahlberg/Fredrik Bergström ifrån i toppen. På tisdagen utökade de sin ledning i de extremt lätta sommar...

FAVORITER I TÄTEN EFTER LYSEKIL WOM...

Förra årets WIM Series-vinnare Pauline Courtois och hennes lag vann samtliga mat...

VM i Århus 49er LIVE

Idag är det dags för 49er-klasserna att stå i rampljuset när det är ...

Göteborg Open sea Race 2018. Foto GOR/Göteborgs Quinnliga Segelsällskap

Lady Godiva Sail Racing Team vinner...

Starten för årets upplaga av Göteborg Open sea Race var planerad i princip n&au...

Lysekil Womens Match LIVE

Pauline Courtois leder fortfarande världscuptävlingen i Lysekil, men det är t&a...x