NÄSTA

Team Pro4u fortsatt i ledning på VM

Juli 18, 2018 @ 08:33:23   Foto Team Pro4u/Joakim Hoppe


1 AV 4

VM i havskappsegling fortsatte idag i Holland med två banrace. Team Pro4u seglade in på 13e respektive 3e plats och behåller därmed sin ledning i C-klassen med 49 deltagande båtar. De har hela 14 poäng ner till tvåan med cirka fem race kvar att segla. Närmaste svensk är Farr 30:n Cheyenne (skeppare: Anders Helmlich) som ligger på åttonde plats.

 

Här kommer ett pressmeddelande från Team Pro4u efter dag två:

 

Förhållandena var perfekta med fint, soligt väder och medelvindar i det högre spannet med lite nordsjövågor. Riktigt rolig och tight racing var det också och det finns många duktiga team här med snabba och häftiga båtar.

 

För vår del fortsatte det gå bra totalt sett, dock var dagens första banrace kanske inte vårt bästa och vi gjorde en del misstag och då blir man straffad direkt och vi slutade på 13:e plats. Men i dagens andra race seglade vi väldigt bra med inga misstag och lyckades ta en fin tredjeplats.

 

- Dagens andra race gjorde vi riktigt bra med en väldigt bra start där vi kom iväg fint och bra kryssar både fartmässigt och vägvalsmässigt och sedan jobbade vi hårt i surfarna och gjorde fantastiska undanvindar där vi verkligen har hittat ett bra team work, säger Johan Tuvstedt, trim.

 

Totalt sett efter 4 race, av de planerade 9, leder vi fortfarande VM’s klass C på 24 poäng med serien 6, 1(2), 13 och 3. Det är både roligt och inspirerande men mycket kan fortfarande hända och vi måste fortsätta segla bra och jobba hårt.

 

Idag blev vi också som en av toppbåtarna beordrade att göra en flytmätningskontroll av båten och vi tycker det är bra att kontroller görs. Mätningen klarades av fint.

- Imorgon skall vi bara fortsätta köra på på samma sätt som vi gjorde i det sista banracet idag då allt funkade klockrent för oss, säger Joakim Hoppe, fördäck.

 

Imorgon fortsätter VM med troligen två till banrace, är förhållandena bra kan det möjligen bli tre race.

 

Lite bilder från offshore racet där det inte blev mycket sömn för besättningen och ”rail-sleeping” på kryssen var det som gällde:

 

 

 


Resultaten efter VMs första fyra race finns här.

 

Text: Anders Björk, trim

 

 

 


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Anton och Fredrik mot VM-medalj

Med endast två seglingar kvar av VM i 470 seglar Anton Dahlberg/Fredrik Bergström ifrån i toppen. På tisdagen utökade de sin ledning i de extremt lätta sommar...

FAVORITER I TÄTEN EFTER LYSEKIL WOM...

Förra årets WIM Series-vinnare Pauline Courtois och hennes lag vann samtliga mat...

VM i Århus 49er LIVE

Idag är det dags för 49er-klasserna att stå i rampljuset när det är ...

Göteborg Open sea Race 2018. Foto GOR/Göteborgs Quinnliga Segelsällskap

Lady Godiva Sail Racing Team vinner...

Starten för årets upplaga av Göteborg Open sea Race var planerad i princip n&au...

Lysekil Womens Match LIVE

Pauline Courtois leder fortfarande världscuptävlingen i Lysekil, men det är t&a...x