NÄSTA

Julia Gross & Hanna Klinga blev fyra på EM

Juli 17, 2018 @ 17:10:01   Foto 49er europeans


1 AV 1

Julia Gross och Hanna Klinga har imponerat stort i 49erFX sedan Hanna kommit tillbaka från sin fotskada. I slutet av juni tog de bronsmedalj på Kieler Woche, och nu blev det alltså en fjärdeplats på EM i Gdynia, Polen. Såhär skriver de på sin facebooksida:

 

Man kan både älta och gnälla om att det var tajt med poängen, två poäng från silvret efter 14 seglingar bla bla bla… - Men vi har bestämt oss nu för att njuta av vår prestation, för faktum är att sedan Hanna är tillbaka i full sving har vi stenhård konkurrens varit med i toppstriden på bägge regattorna; Kieler Woche och EM!


Världens största grattis till EM-guldet 49er FX Helene & Marie från Norge!! Ingen förtjänar EM guld så mycket som ni!


Innan regattan när vi plötsligt ändrade våra planer och bestämde oss för att åka till EM tvekade ni inte en sekund med att försöka hjälpa oss. Vi hade ingen bil och båten låg i Danmark.


”Vi har plass på ekipaget, må endre fergebillietten, mott oss med båten på veien da kan vi finne ut av det”… - Det är sportmanship och karma allt i ett.


Nu slutade det med att vi istället lyckades henka med HansenSlettenSailing, Mathias och Michael, från Danmark som vänligt ställde upp med bil, släp och även körde hem från Polen själva! Stort tack grabbar!! Det är härligt med nordiska samarbeten.


Tack också till Cecilia, Emil , Dennis, Jesper och Martin som tog emot två extra golvgäster i boendet.


Nu börjar uppladdningen inför VM!


Hanna & Julia

 

Nästa tävling för Hanna och Julia blir VM i Århus där de första nationsplatserna till OS 2020 delas ut. De måste vara med bland topp åtta bästa nationer för att säkra Sveriges plats i klassen redan nu.

 

I herrarnas 49er var det Hannes Westberg och Albin Boman som presterade bäst. Vid endast 23 respektive 22 års ålder lyckades de bli tia på EM. Extremt imponerande! Vann gjorde spanjorerna Diego Botin och Iago Lopez.

 

Se detaljerade resultat här.


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Göteborg Open sea Race 2018. Foto GOR/Göteborgs Quinnliga Segelsällskap

Lady Godiva Sail Racing Team vinner...

Starten för årets upplaga av Göteborg Open sea Race var planerad i princip när det blåste som mest i fredags. Tävlingsledningen beslutade att skjuta på start...

VM över för Sverige

Fotografiet ovan: Fritiof Hedström och Otto Hamel i 49er under VM i Århus 2018. ...

SPÄNNANDE FINALDAG I LYSEKIL

Anna Östling och Johanna Bergqvist seglar semifinal idag i Lysekil liksom Pauline Cour...

VÄDERFENOMEN UTOM ALL KONTROLL (VIDEO)

Vad gör man när en tromb drar förbi? Inte mycket. I bästa fall hå...

Tillbakablicken: Turn the Tide on P...

Fotografiet ovan: Turn the Tide on Plastic efter avslutat race i Haag. Om bara några tim...x