NÄSTA

Hannes Westberg och Albin Boman imponerar på EM

Juli 14, 2018 @ 07:54:16   Foto www.drewmalcolm.com.au


1 AV 1

Den senaste veckan har EM i 49er, 49er FX och Nacra 17 seglats i Gdynia Polen.Tuffa dagar med mycket väntan och lite vind spetsat med flera läskiga fronter summerar dagarna bra.

 

På 49er sidan imponerade Hannes Westberg och Albin Boman med en 10e plats och därmed fick de segla sitt första mästerskaps-medaljrace. De har haft en stabil vecka med jämna placeringar och inga jättestora droppar som många andra topp båtar i fältet.

 

Vi på Search är glada för killarnas skull då de tränat mycket och länge för att detta och det är bra inför självförtroendet inför VM om bara några veckor.

 

”Vi är otroligt nöjda, det har varit en tuff vecka rent mentalt med mycket väntan, och när vi väl har seglat har det varit tekniskt riktigt tufft. Så vi är nöjda att vi lyckades så bra, svävar på moln.” Säger Westberg/ Boman.

 

Carl P Sylvan och Marcus Anjemark var med länge i topp 10 men slank ur när de under sista dagen fick en UFD som innebär tjuvstart och de fick alldeles för mycket poäng.

 

I FX klassen var bara en svensk besättning på plats och det var Julia Gross och Hanna Klinga. De hade också en stabil vecka där de nosade på topp tre flera gånger men kom aldrig riktigt dit och slutade på en fjärdeplats bara några ynka poäng från tredjeplatsen.

 

Emil Järudd och Cecilia Jonsson gjorde sitt första EM tillsammans i den foilande Nacran och slutade på en 25e plats. De knep den sista platsen in i guldfinalen och har fått kämpa på ordentligt resten av veckan för att hänga med. Så kort och gott har även de haft en väldigt bra regatta med mycket lärdomar.

 

Rasmus Rosengren och Ida Svensson började också regattan med några höga siffror vilket gjorde deras resa upp tung till guldfinalen. De fick däremot visa ad de går för i silvergruppen och träna på att sig segla i toppen.

 

Det var några fler svenskar på plats som båda hade en tuff start på regattan och därmed kämpat för att klättra i resultatlistan och maximera inlärningen till VM i Århus om bara några veckor. För fullständiga resultat besök Nacra17.org och 49er.org


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Anton och Fredrik mot VM-medalj

Med endast två seglingar kvar av VM i 470 seglar Anton Dahlberg/Fredrik Bergström ifrån i toppen. På tisdagen utökade de sin ledning i de extremt lätta sommar...

FAVORITER I TÄTEN EFTER LYSEKIL WOM...

Förra årets WIM Series-vinnare Pauline Courtois och hennes lag vann samtliga mat...

VM i Århus 49er LIVE

Idag är det dags för 49er-klasserna att stå i rampljuset när det är ...

Göteborg Open sea Race 2018. Foto GOR/Göteborgs Quinnliga Segelsällskap

Lady Godiva Sail Racing Team vinner...

Starten för årets upplaga av Göteborg Open sea Race var planerad i princip n&au...

Lysekil Womens Match LIVE

Pauline Courtois leder fortfarande världscuptävlingen i Lysekil, men det är t&a...x