NÄSTA

Brons till Niklas Dackhammar i GKSS Match Cup Sweden

Juli 08, 2018 @ 19:46:14   Foto Paul Wennerholm - Mad Terrier


1 AV 2

Pressmeddelande: Efter en mäktig slutspurt bärgade Niklas Dackhammar bronset i GKSS Match Cup Sweden. Svensken slog Harry Price från Australien med 2-0 i matcher till Marstrandspublikens stora förtjusning.

 

Efter gårdagens tunga 0-3-förlust mot fransmannen Yann Guichard i semifinalen repade sig Nicklas Dackhammar i söndagens bronsmatch. Australiensaren Harry Price besegrades med 2-0.

 

Efter en stabil förstaseger var det desto jämnare i andra seglingen. Dackhammar var i ledning i slutet, men efter en snabb vändning gick Price om och förbi. Dackhammar gav sig dock inte. Påhejad av den välfyllda läktaren och minst lika välfyllda klipporna kom han tillbaka och knep bronset precis innan mållinjen

 

– Det var ett väldigt tajt race. Vi svängde för tidigt och släppte upp dem i ledningen i slutet. Sen lyckades vi väldigt bra med vår sista sväng och gick förbi precis i slutet inför den fantastiska publiken, säger Niklas Dackhammar.

 

Paul Wennerholm

 

Dackhammar erkänner att det var nervöst ute på vattnet under söndagens segling om bronset som hans lag ESSIQ Racing Team vann.

 

– Det var lite spänt ute på vattnet, men hela laget gjorde det väldigt bra. Jag var nog mest nervös av alla och hade säkert över 200 i puls, men vi lyckades hålla ihop det på ett bra sätt. Jag är väldigt glad över att vi lyckades med vår sista sväng och tog bronset. Jag vill passa på att tacka alla våra sponsorer, alla supportrar, våra familjer och vår coach. Tack, avslutar Niklas Dackhammar.

 

I damernas bronsmatch blev det jämnare. Clare Costanzo från Australien vann den första seglingen och gick upp till en 1-0-ledning. Nya Zeelandskan Olivia Mackay vände dock till 2-1 och vann bronset.

 

 

Resultat i Petit Finalerna – Bronsmatcherna

 

GKSS Match Cup Sweden Petit Final – Bronsmatch

Harry Price/Down Under Racing (AUS) – Niklas Dackhammar/ESSIQ Racing Team (SWE), 0-2

 

GKSS Women´s Trophy Petit Final – Bronsmatch

Clare Costanzo/Fusion Racing (AUS) – Olivia Mackay/Sailing Team NZL (NZL), 1-2


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

18ft Skiff Europeans Mark Foy Troph...

I somras seglades EM (och Mark Foy Trophy) för International 18ft Skiffs på vackra Gardasjön. Mästerskapet lockade lag från Danmark, UK, Ungern, Tyskland och k...

Initiativet TJEJER PÅ HAVET

Nedan följer information från arrangören b...

Små marginaler på VM i ClubSwan 50 ...

Just nu pågår VM i ClubSwan 50 (Rolex Swan Cup) i Porto Cervo och av det hä...

53 FOT FINN TILL SALU I NEWPORT FÖR 1250000$

53 FOT FINN TILL SALU I NEWPORT FÖR...

Sparkman & Stephens är inte bara ett erkänt designhus utan också b&arin...

Eskadern Viking Explorers seglar öv...

Den vänliga eskadern Viking Explorers samlar en grupp långseglare som hjälp...x