NÄSTA

Folkfesten på Marstrand – GKSS Match Cup Sweden igång

Juli 04, 2018 @ 23:11:29   Foto Paul Wennerholm - Mad Terrier


1 AV 1

Här följer ett pressmeddelande från GKSS Match Cup Sweden:

 

Strålande väder. Mycket folk. Premiär för damklassen. Svenska framgångar. Det var en intensiv och lyckad första dag på Marstrand när GKSS Match Cup Sweden 2018 gick av stapeln.

– För att ha varit en första dag har det varit väldigt mycket folk. Det är klart att det fina vädret har bidragit till det, men även damseglingen. En bra start på en ännu bättre vecka, säger event director Patrik Malmer.

 

Den varma härliga svenska sommaren fortsätter. I dag onsdag inleddes GKSS Match Cup Sweden på Marstrand i strålande sol och över 20 grader. Det är inte bara storbildsskärmar med fotboll som lockar folkmassor. Längs med vattnet var det friskt med folk som solade på klipporna och badade samtidigt som de passade på att få en glimt av tävlingarna. Totalt beräknas 80 000 – 100 000 åskådare besöka GKSS Match Cup Sweden under veckan.

 

Utöver den högklassiga tävlingen på vattnet finns det massvis med olika eventtält i Race Village med diverse aktiviteter som besökarna kan roa sig med. Samt en Juniorarena där barn och ungdomar lär sig om segling och även får testa på att segla.

 

– Juniorarenan har varit väldigt populär. Dessutom har vi haft aktiviteter med sponsorerna i deras tält i Race Village. Det har varit bra seglingar, fint väder, bra med folk och dessutom är allt gratis. Det har varit en bra start på en ännu bättre vecka, säger Patrik Malmer.

 

Själva tävlingen då? Det hela inleddes klockan 10.00 genom att australiensaren Torvar Mirsky och hans team knep två raka förstaplatser i herrklassens fleet race. Fransmannen Yann Guichard var dock snäppet vassare och vann tre av sina race men det var Mirsky som tog den totala förstaplatsen efter dagens seglingar. En svensk seger blev det också genom wildcardet Johnie Berntsson.

 

I damtävlingen, som hade världspremiär på Marstrand, tog Team Anna Östling hem segern i det historiska första racet. Östlings team innehar dessutom totalledningen inför morgondagens avslutande fleet race.

 

Fullständiga resultat hittar du på wmrt.com, för herrar och damer.


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Anton och Fredrik mot VM-medalj

Med endast två seglingar kvar av VM i 470 seglar Anton Dahlberg/Fredrik Bergström ifrån i toppen. På tisdagen utökade de sin ledning i de extremt lätta sommar...

FAVORITER I TÄTEN EFTER LYSEKIL WOM...

Förra årets WIM Series-vinnare Pauline Courtois och hennes lag vann samtliga mat...

VM i Århus 49er LIVE

Idag är det dags för 49er-klasserna att stå i rampljuset när det är ...

Göteborg Open sea Race 2018. Foto GOR/Göteborgs Quinnliga Segelsällskap

Lady Godiva Sail Racing Team vinner...

Starten för årets upplaga av Göteborg Open sea Race var planerad i princip n&au...

Lysekil Womens Match LIVE

Pauline Courtois leder fortfarande världscuptävlingen i Lysekil, men det är t&a...x