NÄSTA

Tre svenska medaljer i OS-klasser på Kieler Woche

Juni 26, 2018 @ 12:32:29   Foto dahlberg/bergström & gross/klinga


1 AV 1

Som vanligt över midsommarhelgen var det dags för världens största regatta (sett till antal deltagare), Kieler Woche. I söndags avslutades racen för OS-klasserna och vi fick med oss tre svenska medaljer.

 

Anton Dahlberg och Fredrik Bergström, som har dominerat 470-klassen de senaste månaderna, gick in i medaljracet på första plats med tre poäng ner till australiensarna Matt Belcher och Matthew Ryan. Tyvärr blev det en åttondeplats för svenskarna samtidigt som Belcher/Ryan vann medaljracet. Det räckte ändå till ett silver vilket är ett resultat som de ska vara nöjda med!

 

I 49erFX klassen hade vi tre svenska besättningar med i medaljracet. Det handlade om Julia Gross/Hanna Klinga, Vilma Bobeck/Malin Tengström och Klara Wester/Rebecca Netzler. Gross och Klinga bleva 7:a i medaljracet men det räckte ändå till ett brons totalt! Ett styrkebesked efter Hanna Klingas långa fotskada som har hindrat dem från att träna tillsammans i vinter. Bobeck/Tengström och Wester/Netzler blev 8:a respektive 9:a totalt.

 

Josefin Olsson tog brons i Laser Radial-klassen efter en jämn serie som avslutades med en tredjeplats i medaljracet. Det är extremt jämnt bland toppbåtarna i denna klassen och det skiljde bara sju ynka poäng från brons ner till nionde plats.

 

Läs alla resultat här.


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Göteborg Open sea Race 2018. Foto GOR/Göteborgs Quinnliga Segelsällskap

Lady Godiva Sail Racing Team vinner...

Starten för årets upplaga av Göteborg Open sea Race var planerad i princip när det blåste som mest i fredags. Tävlingsledningen beslutade att skjuta på start...

VM-silver till Max Salminen

Max Salminen vann VM-silver i Finnjolle i danska Århus. Max lyckades inte behål...

KVARTSFINALERNA IGÅNG I LYSEKIL WOM...

Under torsdagen avslutades grundomgången round-robin och kvartsfinalerna drog ig&arin...

Caprice Match Racing Team rapporter...

Kim Kling och hans Caprice Match Racing Team har klättrat på match racing-rankin...

LYSEKIL WOMEN’S MATCH BLIR OFFICIEL...

Internationella Seglarförbundet World Sailing har utsett Lysekil Women’s Match t...x