NÄSTA

SM i Sveriges största kölbåtsklass seglas i Stenungsund i augusti

Juni 22, 2018 @ 00:01:10   Foto Stenungsunds Segelsällskap


1 AV 1

Det är med stolthet Stenungsunds Segelsällskap presenterar 2018 års Internationella Mästerskap i 606 som inledande evenemang i Tjörn Runt veckan 2018.

 

SM:et kommer att seglas 10 – 12 augusti samtidigt som Lilla Tjörn Runt, så mycket fokus på entypsegling och mindre båtar första dagarna i Tjörn Runt veckan. Det passar fint in i profilen för 606-klassen som en båttyp som överbrygger jolle och kölbåt och har en tradition att rekrytera unga jolleseglare som det kommer finnas gott om denna seglingshelg före Stora Tjörn Runt.

 

606 är en av de få kölbåtar som hållit uppe deltagarantalet på SM på grund av den fantastiskt roliga kappsegling båten erbjuder till en rimlig kostnad. 606 är kappsegling på alla nivåer och med allt från segelmakare och heltidsseglare till nybörjare inom kappsegling. Klassen är starkast på ostkusten med fleeten i Stockholm som ledstjärna www.s606k.se och även längre norrut finns en mycket aktiv fleet i Huddiksvall. På västkusten 606 har det tidigare seglats mycket aktivt och det finns många båtar gömda båthus och lador, så damma av din 606 för SM i Stenungsund! Det är också roligt att se att fleeten i Stenungsund växer från att varit några få båtar med Berntsson och team Helander i spetsen till ett närmare 10 tal båtar.

 

Det är också roligt att höra att världsseglare på OS-nivå och framgångsrika Matchrace seglare planerar att vara med. Det ryktas att Daniel Birgmark, Johnie Berntsson och Staffan Lindberg kommer, vilket naturligtvis är väldigt roligt.


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Göteborg Open sea Race 2018. Foto GOR/Göteborgs Quinnliga Segelsällskap

Lady Godiva Sail Racing Team vinner...

Starten för årets upplaga av Göteborg Open sea Race var planerad i princip när det blåste som mest i fredags. Tävlingsledningen beslutade att skjuta på start...

VM-silver till Max Salminen

Max Salminen vann VM-silver i Finnjolle i danska Århus. Max lyckades inte behål...

KVARTSFINALERNA IGÅNG I LYSEKIL WOM...

Under torsdagen avslutades grundomgången round-robin och kvartsfinalerna drog ig&arin...

Caprice Match Racing Team rapporter...

Kim Kling och hans Caprice Match Racing Team har klättrat på match racing-rankin...

LYSEKIL WOMEN’S MATCH BLIR OFFICIEL...

Internationella Seglarförbundet World Sailing har utsett Lysekil Women’s Match t...x