NÄSTA

Startskott för finaletappen av Volvo Ocean Race i Göteborg

Juni 21, 2018 @ 23:48:30   Foto Jesus Renedo/Volvo Ocean Race


1 AV 1

Idag klockan 14.00 gick startskottet för finaletappen av Volvo Ocean Race. Delsträckan från Göteborg till Haag kommer är helt avgörande för de tre lag som toppar tabellen på lika poäng. Team AkzoNobel fick bäst start oh av topplagen var det Dongfeng Race Team som var snabbast ut från Göteborg.

 

Den avgörande etappen av Volvo Ocean Race har inletts. MAPFRE (Spanien), Team Brunel (Nederländerna) och Dongfeng Race Team (Kina) ligger alla på samma poäng. Det lag i trion som kommer först till Haag vinner kappseglingen runt jorden. Efter att ha tävlat 45 000 sjömil kommer allt att avgöras på sista sträckan.

 

Inget spanskt eller kinesiskt lag har tidigare vunnit tävlingen. Bouwe Bekking, skeppare på Team Brunel, gör sitt åttonde Volvo Ocean Race men har aldrig vunnit.

 

För Martin Strömberg och hans Turn the Tide on Plastic (Förenta Nationerna) handlar det om att undvika sistaplatsen i tabellen. För att göra det behöver de vinna över Scallywag (Hongkong) med minst en båt mellan sig och dem.

 

– Det har varit en lång tävling och vi har jobbat väldigt hårt med att utveckla det här unga laget. Jag är stolt över vad vi gjort hittills, att vi kommit längre än vad någon trott och att vi nu faktiskt kan vara med och mäta oss med topplagen. Att avsluta med en pallplats i Haag hade vart ett härligt kvitto att få på det arbetet, säger Martin Strömberg.

 

Båtarna satte fart ut i Göteborgs skärgård innan de vände norrut. Först ska de runda en position nära Langesund i Norge, sedan segla ner till Aarhus i Danmark, tillbaks upp och runda Skagen innan de fortsätter ut på Nordsjön och ner till Haag. Etappen till Haag är 700 sjömil lång och båtarna beräknas gå i mål på söndag.


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Göteborg Open sea Race 2018. Foto GOR/Göteborgs Quinnliga Segelsällskap

Lady Godiva Sail Racing Team vinner...

Starten för årets upplaga av Göteborg Open sea Race var planerad i princip när det blåste som mest i fredags. Tävlingsledningen beslutade att skjuta på start...

VM över för Sverige

Fotografiet ovan: Fritiof Hedström och Otto Hamel i 49er under VM i Århus 2018. ...

SPÄNNANDE FINALDAG I LYSEKIL

Anna Östling och Johanna Bergqvist seglar semifinal idag i Lysekil liksom Pauline Cour...

VÄDERFENOMEN UTOM ALL KONTROLL (VIDEO)

Vad gör man när en tromb drar förbi? Inte mycket. I bästa fall hå...

Tillbakablicken: Turn the Tide on P...

Fotografiet ovan: Turn the Tide on Plastic efter avslutat race i Haag. Om bara några tim...x