NÄSTA

Team Pro4u rapporterar från dag ett på Kieler Woche

Juni 19, 2018 @ 10:58:10   Foto team pro4u


1 AV 1

Igår började Baltic Pre-Worlds som är en del av årets Kieler Woche med ca 4000 seglare från hela världen. Vi seglar i ORC klassen som har totalt 35 deltagare som delats upp i tre grupper där vi tävlar mot andra klass C båtar som vi brukar tävla mot i EM och VM. För vår del blir denna tävling en väldigt bra värdemätare (och träning) inför VM som börjar i Holland om några veckor 12 juli.

 

Tävlingen körs under tre dagar med totalt 9 ganska långa banrace som skall vara lika dem banor som vi kommer få under VM.

 

Vi har startat regattan ganska okej/bra och ligger på tredje plats efter första dagen. I första racet kom vi tvåa efter i stort stabil och bra segling. I race två kom vi inte rätt i flera väg/kantval och eftersom konkurrensen är så pass hård får man ingen topplacering då och vi slutade sjua. Dagens sista race seglade vi åter igen ganska bra och hade det inte varit för sista länsen där vinden tog slut lite för oss hade vi nog kunnat få en topplats med nu blev det en fjärdeplats bara 33 sekunder från täten. Totalt har vi serien 2, (7) och 4 med en total poäng på 6 efter att en segling räknats bort.

 

- Väldigt bra för oss att få tävla mot framför allt dessa duktiga tyska båtar i för oss lite ovana förhållanden med lite hårdare vind där vi inte har tränat lika mycket denna säsong, säger Anders Mårtensson Trim.

 

Förhållandena idag var relativt hårda vindar upp till runt 20 knop och lite vågor så det var bra erfarenhet för oss att få lite tuffare förhållanden på banan.

 

- Vi ser fram emot imorgon och tre nya banrace och vi skall försöka förbättra vår totalposition och fortsätta med vår stabila segling och föröka hitta rätt vägval, säger Peter Thorwid, taktiker.

 

Leder efter första dagen gör tyska Italia 9.98 IMMAC som är en väldigt duktig konkurrent till oss och dem kommer bli svåra att slå även om vi kommer göra vårt bästa att försöka imorgon.

 

Att vara en del av evenemanget Kieler Woche är riktigt kul och Olympiahafen i Kiel är helt smockfull med segelbåtar och troligen är det få ställen i världen som har en sådan stor segelbåtsflotta samlad. Kul att se alla ungdomar från världens alla hörn som är här och tävlar.

 

Resultaten efter första dagen finns här (klass ORC III).

 

Text: Anders Björk, trim


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Anton och Fredrik mot VM-medalj

Med endast två seglingar kvar av VM i 470 seglar Anton Dahlberg/Fredrik Bergström ifrån i toppen. På tisdagen utökade de sin ledning i de extremt lätta sommar...

FAVORITER I TÄTEN EFTER LYSEKIL WOM...

Förra årets WIM Series-vinnare Pauline Courtois och hennes lag vann samtliga mat...

VM i Århus 49er LIVE

Idag är det dags för 49er-klasserna att stå i rampljuset när det är ...

Göteborg Open sea Race 2018. Foto GOR/Göteborgs Quinnliga Segelsällskap

Lady Godiva Sail Racing Team vinner...

Starten för årets upplaga av Göteborg Open sea Race var planerad i princip n&au...

Lysekil Womens Match LIVE

Pauline Courtois leder fortfarande världscuptävlingen i Lysekil, men det är t&a...x