NÄSTA

Sveriges lag på Nord Stream Race rapporterar efter första dagen

Juni 18, 2018 @ 09:24:35   Foto christian harding


1 AV 4

Nu är Nord Stream Race igång igen och i år är det KSSS som ska försvara Sveriges färger efter CCYCs seger i fjol. Första delen av regattan bestod av en bankappsegling i Kiel som en del av Kieler Woche. Christian Harding rapporterar:

 

Första dagen med race för oss med nya båten, alla var väldigt exalterade och glada att vi äntligen skulle få komma igång. Redan i starten så insåg vi att det skulle bli både trångt och lite stökigt då det totalt fanns 300 startande båtar.

 

Efter att ha fastnat lite i starten bakom en båt så fick vi äntligen lite fart och fri vind när vi lämnade Kiels inre fjord bakom oss. Med enbart den danska båten bakom oss så började jakten på de övriga båtarna i vårt fält. Efter fin segling så seglade vi runt finska båten på halvvinden ut mot havet. Därefter så va siktet inställt på den ryska båten som vi långsamt men säkert knaprade in på under undanvindsseglingen.

 

Undanvinden skulle visa sig bli vår vinnande del då taktikern Sandra tillsammans med fördäckare Lukas lyckades hitta det kommande skiftet framför oss så att vi guppade ifrån övriga fältet. Detta vågade vägval skulle visa sig bli det vinnande då vinden sedan vred mot oss och vi precis kunde flyga in i mål som första Swan 50.

 

Under kvällen fick vi även veta att vi hade slutat 2a totalt av alla båtar, vilket kändes väldigt bra. Totalt sett så har vi dock en del att jobba på när det kommer till manövrar, men vi gör stora framsteg och minskar avståndet till de övriga.

 

Ett stort tack till KSSS för all support, till Patrik och Oskar från team Pro4u som gjorde oss sällskap idag, samt till den fantastiska besättningen

 

 

Christian Harding

 

 

 


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Anton och Fredrik mot VM-medalj

Med endast två seglingar kvar av VM i 470 seglar Anton Dahlberg/Fredrik Bergström ifrån i toppen. På tisdagen utökade de sin ledning i de extremt lätta sommar...

FAVORITER I TÄTEN EFTER LYSEKIL WOM...

Förra årets WIM Series-vinnare Pauline Courtois och hennes lag vann samtliga mat...

VM i Århus 49er LIVE

Idag är det dags för 49er-klasserna att stå i rampljuset när det är ...

Göteborg Open sea Race 2018. Foto GOR/Göteborgs Quinnliga Segelsällskap

Lady Godiva Sail Racing Team vinner...

Starten för årets upplaga av Göteborg Open sea Race var planerad i princip n&au...

Lysekil Womens Match LIVE

Pauline Courtois leder fortfarande världscuptävlingen i Lysekil, men det är t&a...x