NÄSTA

Inför In-Port Race i Göteborg

Juni 16, 2018 @ 18:19:05   Foto Ainhoa Sanchez/Volvo Ocean Race


1 AV 2

Ladda inför morgondagens In-Port Race i Göteborg. Här följer ett pressmeddelande: Söndag 17 juni avgörs Göteborgs In-Port Race, en spännande kappsegling runt en kort bana i hamninloppet. En fantastisk chans att se de mäktiga Volvo Ocean 65:orna göra upp mot varandra – starten går klockan 14.00.

 

Efter den spektakulära målgången i Göteborg i torsdags är det dags för Volvo Ocean Race-seglarna att ladda om. Under varje hamnstopp i på vägen runt jorden seglas ett In-Port Race. De korta hamnsseglingarna utgör en egen serie som har stor betydelse eftersom ställningen där är avgörande om flera lag hamnar på samma poäng i poängtavlan för havsetapperna.

 

– Målgången i torsdags var mäktig men In-Port Racet blir en chans för alla i Göteborg att se oss kämpa mot varandra från första parkett. Det kommer bli en upplevelse och jag seglar såklart för en seger på hemmaplan, säger Martin Strömberg på Turn the Tide on Plastic.

 

Spanska MAPFRE leder In-Port Race Series följda av Dongfeng Race Team och Team Brunel. Turn the Tide on Plastic har som bäst slutat fyra i ett In-Port Race.

 

Försvarsmakten i Göteborg passar den 17 juni på att öppna upp sitt område vid Käringberget för Garnisonens Dag. Berget ut mot havet kommer att bil en perfekt läktare för att se seglingen.

 

Göteborgs In-Port Race kommer också att direktsändas på www.volvooceanrace.com och på storbildsskärm i Race Village. In-Port Racet tar cirka en timma och banan för racet ligger i hamninloppet.

Foto: Jesus Renedo

Foto:Jesus Renedo/Volvo Ocean Race


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Anton och Fredrik mot VM-medalj

Med endast två seglingar kvar av VM i 470 seglar Anton Dahlberg/Fredrik Bergström ifrån i toppen. På tisdagen utökade de sin ledning i de extremt lätta sommar...

FAVORITER I TÄTEN EFTER LYSEKIL WOM...

Förra årets WIM Series-vinnare Pauline Courtois och hennes lag vann samtliga mat...

VM i Århus 49er LIVE

Idag är det dags för 49er-klasserna att stå i rampljuset när det är ...

Göteborg Open sea Race 2018. Foto GOR/Göteborgs Quinnliga Segelsällskap

Lady Godiva Sail Racing Team vinner...

Starten för årets upplaga av Göteborg Open sea Race var planerad i princip n&au...

Lysekil Womens Match LIVE

Pauline Courtois leder fortfarande världscuptävlingen i Lysekil, men det är t&a...x