NÄSTA

Strömberg: ”Vi ska komma först till Göteborg”

Juni 10, 2018 @ 13:00:46   Foto Martin Keruzore/Volvo Ocean Race


1 AV 1

Idag startar den tionde etappen av Volvo Ocean Race. Nu sätter båtarna kurs mot Göteborg. Här följer ett pressmeddelande från arrangören.

 

– Vi ska komma först till Göteborg. Det finns inget annat, säger Turn The Tide on Plastics vaktkapten Martin Strömberg.

 

Båtarna är inne på upploppet av tävlingen. För Martin Strömberg är etappen till hemstaden extra viktig.

– Den kanske viktigaste etappen. Vi har varit med i många delsträckor men inte räckt hela vägen fram. Vi vill få revansch för tidigare etapper. Chansen att komma först till Göteborg finns absolut. Vi är med och slåss. Det gäller bara att göra det hela vägen fram till mållinjen.

 

Etappen från Wales till Göteborg är bara 1300 sjömil lång. Den är förhållandevis kort men innehåller flera utmaningar.

– Vi ska visa var skåpet ska stå Vi kommer att segla runt många ”hörn”, som vi kallar dem. Vi kommer med andra ord att segla runt många öar. Vi är redo.

 

Martin Strömberg tycker att formen känns bra och är stolt över vad hans orutinerade besättning har uträttat i världens tuffaste kappseglingstävling.

– Jag tycker att vi har visat vad vi kan. Det är bara det sista som ska till. Vi startade från ett väldigt ovanligt läge med unga och oerfarna kappseglare och vi gjorde det kort inpå racet. Vi har gjort det otroligt bra även om vi slutar som vi gör. Men det är klart att man aldrig är nöjd. Vi vill visa att vi kan mer. Det finns mycket tävlingsvilja på båten, säger Martin Strömberg.

 

Han medger att det ska bli skönt att komma hem till Göteborg.

– Det ska bli väldigt skönt! Det är några få dagar och väldigt intensivt, så man får njuta så gott det går. Efter att vi har seglat till Haag får jag njuta av den svenska sommaren.

 

Martin Strömberg minns hur mottagandet var i Göteborg i samband med målgången för tre år sedan och hoppas att det blir lika bra den här gången.

– Jag tror att det blir ett alldeles fantastiskt mottagande. Göteborg överträffar normalt sett alltid mina förväntningar. Jag hoppas att vädret hemma håller i sig och att vi kan visa världen Göteborg från stadens bästa sida.

 

MAPFRE leder tävlingen, sju poäng före tvåan DongFeng Race Team. Den spanska båten vill knyta ihop säcken och vinna Volvo Ocean Race 2017-2018.

– Vi vill börja etappen starkt och fortsätta pusha hela vägen in, säger MAPFRE:s skeppare Xabi Fernández.

 

Etappen till Göteborg är 1300 sjömil lång och går från Cardiff, längs med Irlands och norrut runt Skottland innan kursen går österut till Göteborg. Starten går klockan 17.00 svensk tid och båtarna beräknas nå Göteborg 14-15 juni.


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Anton och Fredrik mot VM-medalj

Med endast två seglingar kvar av VM i 470 seglar Anton Dahlberg/Fredrik Bergström ifrån i toppen. På tisdagen utökade de sin ledning i de extremt lätta sommar...

FAVORITER I TÄTEN EFTER LYSEKIL WOM...

Förra årets WIM Series-vinnare Pauline Courtois och hennes lag vann samtliga mat...

VM i Århus 49er LIVE

Idag är det dags för 49er-klasserna att stå i rampljuset när det är ...

Göteborg Open sea Race 2018. Foto GOR/Göteborgs Quinnliga Segelsällskap

Lady Godiva Sail Racing Team vinner...

Starten för årets upplaga av Göteborg Open sea Race var planerad i princip n&au...

Lysekil Womens Match LIVE

Pauline Courtois leder fortfarande världscuptävlingen i Lysekil, men det är t&a...x