NÄSTA

VOR: Inför starten av etappen mot Göteborg

Juni 10, 2018 @ 09:01:04   Foto Volvo Ocean Race 


1 AV 1

Dagen är här som vi så många gånger skrivit om, äntligen kastar Volvo Ocean Race Village med tillbehör loss och flyttar till Göteborg.

 

Idag går starten i Cardiff som är den nästsista starten av Volvo Ocean Race 17-18. Det återstår bara två etapper och resultatmässigt är det tightare än någonsin. På podiumet just nu är det tre team med bara tre poängs skillnad sinsemellan.

 

Dongfeng Race Team leder packen med 60 poäng och strax därefter är Mapfre som tidigt i racet tog ledning, de har 59 poäng. Team Brunel är inte att underskatta med deras 57 poäng, de senaste tre etapperna har de tagit 37 poäng av de maximala 38 jämfört med Dongfeng med 26 poäng och Mapfre som bara tagit 20.

 

Rorsman på Team Brunel är i racet för 8e gången och fast besluten att en gång för alla stå högst på pallen. Ombord finns även Peter Burling som har ett eget race att vinna mot Blair Tuke. Den av dem som vinner racet (om någon av de vinner förstås) får även den unika utmärkelsen vinnare av OS guld, America´s Cup och Volvo Ocean Race inom loppet på två år vilket ingen annan har vunnit tidigare.

 

Team Brunel 

 

Mapfre

 

Dongfeng Race Team 

 

Sammanfattningsvis är det en viktig start vi står inför då trenden sen tidigare etappstarter har varit avgörande för hela etappen, speciellt när det varit så pass korta som denna är. Let´s Go!


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Anton och Fredrik mot VM-medalj

Med endast två seglingar kvar av VM i 470 seglar Anton Dahlberg/Fredrik Bergström ifrån i toppen. På tisdagen utökade de sin ledning i de extremt lätta sommar...

FAVORITER I TÄTEN EFTER LYSEKIL WOM...

Förra årets WIM Series-vinnare Pauline Courtois och hennes lag vann samtliga mat...

VM i Århus 49er LIVE

Idag är det dags för 49er-klasserna att stå i rampljuset när det är ...

Göteborg Open sea Race 2018. Foto GOR/Göteborgs Quinnliga Segelsällskap

Lady Godiva Sail Racing Team vinner...

Starten för årets upplaga av Göteborg Open sea Race var planerad i princip n&au...

Lysekil Womens Match LIVE

Pauline Courtois leder fortfarande världscuptävlingen i Lysekil, men det är t&a...x